palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Avtorica Harryja Potterja ustanovila organizacijo za pomoč žrtvam spolnega nasilja

14. 12. 2022; 08.00
Avtor: STA
harry-potter

Joanne K. Rowling je prevečkrat slišala "NE!" foto: PROFIMEDIA

"Kot žrtev spolnega napada vem, kako pomembno je, da imajo žrtve v tako težkih trenutkih možnost podpore, osredotočene na ženske in zagotovljene s strani žensk," pojasnjuje pisateljica Joanne K. Rowling.

Avtorica Harryja Potterja Joanne K. Rowling je ustanovila organizacijo za pomoč žrtvam spolnega nasilja. Beira's Place (Beirino mesto) je odgovor na veliko povpraševanje žensk po zgolj ženski podpori, je pojasnila pisateljica. Brezplačna pomoč bo namenjena vsem ženskam na območju Edinburga, ki so doživele spolno nasilje ali zlorabo.

"Beira's Place sem ustanovila, da bi ženskam v regiji Lothian zagotovila pomoč, za katero menim, da je trenutno nezadostna," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejala 57-letna pisateljica. "Kot žrtev spolnega napada vem, kako pomembno je, da imajo žrtve v tako težkih trenutkih možnost podpore, osredotočene na ženske in zagotovljene s strani žensk," je dodala.

Organizacija je poimenovana po škotski boginji zime Beiri. "Beira vlada v temni polovici leta, nato jo nasledi njena sestra Brighde. Beira predstavlja žensko modrost, moč in regeneracijo," je povedala Joanne K. Rowling.

prejšnji članek
Kmetija: Danijela se je poslovila od zmage
Resničnostni šovi
Kmetija: Danijela se je poslovila od zmage
naslednji članek
Britanska javnost navdušena nad novo kraljevo fotografijo
Svet slavnih
Britanska javnost navdušena nad novo kraljevo fotografijo