Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tadej Pišek se vrača na male ekrane

26. 3. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
tadej-pišek

Tadej Pišek foto: M24

Zvezdnik Reke ljubezni Tadej Pišek je zadnja leta ustvarjal v gledališču. Zdaj pa se na male ekrane vrača z lastno oddajo oziroma situacijsko serijo.

Televizijski gledalci oziroma predvsem gledalke kar ne morejo pozabiti serije Reka ljubezni in glavnega igralca Tadeja Piška. Ta se je zadnje čase posvečal predvsem gledališču, ogromno ustvarja tudi za otroke. »Zabavno je in rad se igram,« prizna. Svojo otroškost zdaj izživlja tudi s sinom Vitom, ki je pri slabih treh letih že navdušen nad gledališčem in pravi, da bo igralec. Ogleda si vse očkove otroške predstave, zagotovo pa bo gledal tudi novo nacionalkino otroško oddajo Med staro šaro, ki jo je Tadej zasnoval, spisal in v njej tudi igra.

Tadej Pišek, Vilja Lukan foto: M24

"Na naših televizijah sem pogrešal dobro otroško oddajo o kulturi in med korono, ko sem imel čas, sem začel snovati otroško-mladinsko situacijsko komedijo (sitcom) o kulturi. Spisal sem koncept, k sodelovanju povabil še Jašo Jamnika in smo potem idejo ponudili RTV – in se je prijela. Lani smo posneli prvo sezono, letos bomo snemali drugo. Sem kar vesel. Ko sem bil sam otrok, smo namreč imeli veliko dobrih otroških oddaj, na primer Radovedni Taček. Vsi smo jih gledali, pa niso bile pretirano avdio-vizualno vpadljive, agresivne, niso imele animacij … Pritegnila je vsebina. Nekaj takega sem želel doseči z našo oddajo. Temelji na principu situacijske komike, imamo tri igrane like (poleg Tadeja in Jaše še Dora Lukan, op. p.), v vsaki oddaji se jim pridruži še ena slavna osebnost iz sveta umetnosti, ki jo skozi oddajo spoznamo in nam predstavi svojo umetnost. A vse to se zgodi skozi šale, čisto nevsiljivo," je Tadej povedal za časopis Novice Svet24. 

Lara Komar, Tadej Pišek foto: M24

O oddaji:

Nova otroška oddaja na TVS bo vsako sobotno jutro gostila vrhunske umetnike z najrazličnejših področij ustvarjanja. »Oddaja se bo na zabaven način poigravala z različnimi žanri umetnosti. Nastala je v želji, da bi mladim približali umetnike in pokukali v procese umetniškega ustvarjanja. Upam, da se bodo gledalci ob naših prigodah zabavali tako, kot smo se mi pri ustvarjanju in snemanju oddaje. V svetu računalniških igric, interneta in hitrega tempa je včasih treba zadihati in se vrniti v dobre stare čase,« pravita scenarista in igralca Tadej Pišek in Jaša Jamnik.

prejšnji članek
Aleš se z drugo nevesto ne bo poročil na prvi pogled
Resničnostni šovi
Aleš se z drugo nevesto ne bo poročil na prvi pogled
naslednji članek
Harry Potter bo prvič postal očka
Svet slavnih
Harry Potter bo prvič postal očka