profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica zavrnila Orbanov poljub

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

jansa logar predsedniske volitve Reporter.si

Nove stranke dišijo po slabitvi SDS, Janša pa se...

oblak 1 pm Ekipa24.si

Šok, šok, šok! Za tekmi s Finsko in Dansko ...

Timotej Cizej in Žanet Breški Njena.si

Žanet Breški iskreno o zavrnitvah

sobotna priloga Ekipa24.si

Ekipa piše zgodovino! Današnjemu izvodu smo ...

Valentina iz Botrov preživela hude tragedije
| V.M.

Valentina iz Botrov preživela hude tragedije

Tena Nemet Brankov v seriji Botri., Nova TV

'Moje življenje je grška tragedija,' pravi igralka, ki v seriji Botri upodablja Valentino. Rada se pošali, da bo nekoč napisala knjigo o tem, koliko bolečine je mogoče shrani v meter in 69 cm.

Tena Nemet Brankov je mlada igralka, ki ste jo gledalci serije Botri spoznali kot Valentino, Jankovo dekle in ministrovo hčerko. Tena ima za seboj težko življenjsko zgodbo, a je kljub velikim udarcem odrasla v ambiciozno dekle, ki marljivo sledi zastavljenim ciljem.

Igralka hrvaškega gledališča Gavelle je hčerka pokojnih igralcev Marine Nemet in Slavka Brankova, ki ga tudi pri nas poznamo po vlogi v legendarni seriji Smogovci, kjer je igral lik po imenu Crni Jack.

Foto: HRT 2 - Slavko Brankov, kot Črni Jack v seriji Smogovci.

Ločitev, nato tragedije

Starša sta se ločila leta 2004, a nista imela priložnosti, da bi nadaljevala z življenjskimi cilji. Kmalu sta se v razmaku petih let oba poslovila. Slavko je umrl za posledicami maligne bolezni, ko je bila Tena stara 12 let, mati pa je izgubila težko bitko z rakom, ko jih je dekle štelo 17. Babica, ki ji je ostala kot edina opora, se je poslovila letošnjega januarja.

Foto: Dramsko gledališče Gavella - Pokojna igralka Marina Nemet

»Moje življenje je grška tragedija ​​... telenovela ali video igra z dobrim zvočnim ozadjem. Ja, včasih se sprašujem, kako sem po vsem doživetem ostala trdno na tleh, čeprav se mi v tem trenutku nekatere stvari iz preteklosti zdijo kot dogodki iz preteklega življenja. Svojih staršev se spominjam kot dveh najbolj posebnih ljudi na planetu, ki sta me v tistem kratkem času, ki smo ga preživeli skupaj, naučila nekaj osnovnih življenjskih stvari: kako ljubiti, kako živeti, kako odpuščati in kako biti srečna. Zato svojih staršev nikoli ne bi zamenjala za druge, čeprav se velikokrat šalim, da bom nekoč izdala knjigo o tem, koliko bolečine je mogoče shraniti v meter in 69,« je v klepetu za časnik Jutranji list strnila misli Tena in dodala, da je morala postati samostojna še preden je postala polnoletna, zaradi česar se ji zdi, da je že od nekdaj sama.

»Sama uredim vse po hiši in za to ne potrebujem moškega.Imam srečo in privilegij, da mojo današnjo družino sestavlja ožji krog prijateljev. Imam tudi starejšo polsestro Dunjo, ki je do nedavnega živela v Franciji, odkar se je vrnila, pa dela v otroškem gledališču,« je še pojasnila 29-letnica in ponosno dodala, da ima poleg polsestre tudi nečaka.