Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Glasba ni edini talent Roka Lunačka

3. 6. 2023; 12.00
Avtor: E. J. / revija Lady
Luka Markus Štajer

Rok Lunaček foto: Revija Lady

Glasbenika in tekstopisca ob glasbi privlačijo tudi druge lepe umetnosti. Poglejte, kaj izdeluje ...

Vodja skupine Flirrt Rok Lunaček ni le eden bolj priljubljenih glasbenikov, temveč tudi eden bolj zaposlenih glasbenih tekstopiscev v Sloveniji, ki piše uspešnice različnim slovenskim glasbenikom in glasbenicam.

Podobno kot njegov bratranec, znani mojster stripa Izar Lunaček, zna tudi Rok dobro risati, slikati, ilustrirati, rad riše tudi karikature. Lani, ko je izdal pesem Kako si kaj?, s katero je skupina Flirrt praznovala 25 let, pa se je lotil izdelave in animacije figuric iz plastelina. Navdih je črpal iz risank, kot je A je to z legendarnima češkima mojstroma, pri njem pa je rdeča nit ljubezenska zgodba med Magdo in Cirilom, ki jo, kakopak, reši kitara.

Izdelava take animacije je zamudna, nam je povedal, saj je treba za vsako sekundo posneti od 12 do 15 fotografij, vmes pa ves čas delati natančne premike gibov in izrazov likov. 

»Z režiserjem Rokom Breznikom sva za tisti dve minuti delala skoraj tri dni, a je bilo vredno,« se spominja Rok, ki si je pred kratkim poškodoval hrbet in na koncertu Majskih iger na oder stopil z berglo, a se zdaj že počuti bolje in se veseli novih nastopov.

Rok Lunaček

Rok Lunaček foto: osebni arhiv

prejšnji članek
Palačinke s pestom iz rukole
Kulinarika
Palačinke s pestom iz rukole
naslednji članek
Žanet Breški iskreno o zavrnitvah
Svet slavnih
Žanet Breški iskreno o zavrnitvah
#nasazenazenska
nasazenazenska