mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Botri: Stipanov prvi zakon končala vojna

7. 6. 2023; 09.00
Avtor: K.M.
botri, milan štrljić 1

Milan Štrljić v seriji Botri. foto: Nova TV

Igralec Milan Štrljić, ki v seriji Botri navdušuje v vlogi Stipana Macana, velja za legendo jugoslovanskega filma in televizije. Vojna pa je pred več kot 30 leti končala njegov zakon.

Igralec Milan Štrljić je diplomiral iz dramskih umetnosti v Beogradu. Med študijem je spoznal srbsko balerino Slavico, s katero sta kmalu zatem postala starša hčerke Ive. Po rojstvu hčerke se je Štrljićeva kariera v srbskem in jugoslovanskem filmu strmo vzpenjala. Morda se ga še spomnite iz serij, kot so Velo misto, Nepokoreni grad in Bolji život. Vendar je slednjo zapustil leta 1991, ko je izbruhnila vojna.

Ta je skoraj uničila njegovo kariero, vendar je leta 1996 ponovno začel nastopati v hrvaških filmih in serijah. Leta 2020 je postal član državnega gledališča v Splitu. Štrljić je tudi zaslužen za uvedbo študija igre v okviru splitske akademije umetnosti. Kljub temu pa si je z odhodom iz Srbije zaprl vrata za svojo kariero v državi, ki ga je skoraj 20 let občudovala. "Po vojni me iz Srbije ni nihče več povabil, da bi igral v njihovi produkciji," je nekoč razkril za medije. Vendar pa očitno še vedno uživajo v njegovem delu, saj večkrat opazi svoje stare serije in filme, ki jih predvajajo po srbskih televizijah.

Milan Štrljić kot glava družine Macan. foto: Nova TV

Na začetku vojne se je Štrljić tudi ločil od prve žene Slavice in se vrnil v svojo rodno Hrvaško brez hčerke. To je seveda močno vplivalo na njegov odnos s takrat najstniško hčerko Ivo. Vendar sta se z leti spet zbližala, saj je Iva končala gimnazijo in akademijo v očetovi domovini. Milan je sicer v življenju spet našel tudi srečo v ljubezni. Že več kot četrt stoletja je namreč srečno poročen s fizioterapevtko Dašo, s katero ima tudi sina Frana. 

V zadnjih letih smo ga sicer lahko spremljali tudi v številnih serijah zabavne televizije. Med njimi so Botri, Dar mar, Šverc komerc, Kar bo, pa bo in drugih.

prejšnji članek
Femme Fatale 2023 je Gloria Kotnik
Svet slavnih
Femme Fatale 2023 je Gloria Kotnik
naslednji članek
Odličen festival za ljubitelje knjig in vaše otroke
Svet slavnih
Odličen festival za ljubitelje knjig in vaše otroke