Riba napihovalka
Svet24.si

V morju pri Splitu našli eno najnevarnejših rib

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896
Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so te rekordno zrasle?

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rolling Stones kmalu z novim albumom Hackney Diamonds

20. 9. 2023; 09.00
Avtor: STA
The Rolling Stones

60 let razvpitega benda foto: Profimedia

20. oktobra bo izšel nov studijski album zasedbe The Rolling Stones. Njihovi oboževalci so na album z novimi skladbami morali čakati 18 let.

Ploščo, ki bo izšla v različnih formatih, so v začetku septembra predstavili v gledališču Hackney Empire v Londonu z neposrednim prenosom prek spleta. Pred tem je skupina svoj novi album napovedala v lokalnem britanskem časopisu Hackney Gazette, in sicer v obliki oglasa namišljenega podjetja, ki popravlja stekla. Besedilo oglasa je namigovalo na uspešnice Stonesov Satisfaction, Gimme Shelter in Shattered. Kot je pojasnil frontman Mick Jagger, je naslov albuma "sleng za razbita avtomobilska stekla."

To je njihov prvi album po smrti bobnarja Charlieja Wattsa avgusta 2021. Posneli so ga razmeroma hitro, je v pogovoru na medijskem dogodku, ki so ga iz Londona v začetku meseca prenašali prek spleta, povedal kitarist Ronnie Wood. Na vprašanje, zakaj je toliko časa minilo od zadnjega avtorskega izdelka A Bigger Bang, pa se je Jagger pošalil: "Samo leni smo."

rolling stones foto: Profimedia

Na plošči Hackney Diamonds se je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA znašlo 12 skladb, dve sta iz prejšnjih let, na njih pa je še vedno mogoče slišati Wattsa. "Drugače je, odkar je Charlie odšel. Bil je številka štiri Stonesov," je povedal kitarist Keith Richards. Bobnar je sicer zapustil tudi svojega naslednika Steva Jordana, ki si ga je izbral sam.

Pri snemanju albuma je sodeloval njihov nekdanji basist Bill Wyman, na ploščo pa so vključili tudi pesem Muddyja Watersa, po kateri so si nadeli ime.

Mick Jagger in The Rolling Stones med koncertom

Mick Jagger in The Rolling Stones med koncertom foto: Facebook/The Rolling Stones

prejšnji članek
Kmetija: Kristijan kaže neusmiljeno naravo
Resničnostni šovi
Kmetija: Kristijan kaže neusmiljeno naravo
naslednji članek
Kingstonov Dare in Tinkara Kovač prepletena z besedami in prsti
Svet slavnih
Kingstonov Dare in Tinkara Kovač prepletena z besedami in prsti