franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Schwarzenegger po incidentu na carini uro prodal na dobrodelni dražbi

19. 1. 2024; 10.00
Avtor: STA
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger na tradicionalni dobrodelni dražbi v Avstriji foto: Profimedia

Avstrijsko-ameriški igralec Arnold Schwarzenegger je v četrtek na dobrodelni dražbi v Kitzbühelu iztržil 270.000 evrov za uro proizvajalca Audemars Piguet, zaradi katere je bil v sredo začasno pridržan na letališču v Münchnu, ker ob prihodu na ozemlje EU ni prijavil luksuznega blaga. Znesek naj bi namenil za boj proti podnebnim spremembam.

Slavnega igralca in nekdanjega guvernerja Kalifornije so v sredo na letališču v Münchnu pridržali cariniki, ker v nasprotju s pravili EU ob prihodu ni prijavil luksuznega blaga v vrednosti nad 10.000 evrov, poročata nemška tiskovna agencija dpa in britanski BBC. Po poročanju lokalnih medijev je šlo za uro, ki jo je za avstrijsko-ameriškega zvezdnika posebej izdelalo podjetje Audemars Piguet. Izdelki tega švicarskega proizvajalca ur lahko dosegajo vrednost do več sto tisoč ameriških dolarjev.

Schwarzenegger je bil pridržan skoraj tri ure, na koncu pa je plačal carinsko dajatev. Njegov tiskovni predstavnik je za nemški časnik Bild povedal, da je bil incident na letališču "popolna komedija zmešnjav, polna napak, ki bi lahko bila zelo zabaven policijski film". Bild je poročal še, da je hollywoodski zvezdnik med preiskavo ohranil mirno kri, na koncu pa se je nasmejan fotografiral s škatlo, v kateri je bila luksuzna ura, in listkom z zapisom "Za Avstrijo".

Schwarzenegger je namreč uro prodal na dobrodelni dražbi, ki jo je igralčeva pobuda za boj proti podnebnim spremembam organizirala v avstrijskem Kitzbühelu. Izhodiščna cena je bila 50.000 evrov, končni znesek pa je dosegel 270.000 evrov.

prejšnji članek
Prihaja 3. sezona šova Poroka na prvi pogled
Resničnostni šovi
Prihaja 3. sezona šova Poroka na prvi pogled
naslednji članek
Jamie Oliver: kako preprosto pripraviti široke rezance
Kulinarika
Jamie Oliver: kako preprosto pripraviti široke rezance