asteroid
Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega igrišča

litijska-stavba
Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, da se iz nas še norčujejo.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Posmrtno bo izšla knjiga spominov hčere Elvisa Presleyja

10. 6. 2024; 08.00
Avtor: STA/ V.M.
Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley foto: Profimedia

Po smrti Lise Marie Presley je knjigo dokončala njena hči. Življenjsko zgodbo je prelila na papir na podlagi maminih tonskih posnetkov.

Sredi oktobra bo v ZDA izšla knjiga spominov hčerke legende rock glasbe Elvisa Presleyja, čeprav Lise Marie Presley od januarja lani ni več med živimi. Njene spomine z naslovom From Here to the Unknown je dokončala hči igralka Riley Keough, s katero sta se o tej možnosti dogovorili že leta 2022.

Presley je po prerani smrti v šele 54. letu starosti pustila za seboj tonske posnetke njene življenjske zgodbe, hčerka pa je morala potem to sestaviti v smiselno celoto. Spomini opisujejo odraščanje na posestvu Graceland v Tennesseeju s slavnim očetom in skoraj podobno slavno mamo Priscillo Presley.

Lisa Marie Presley, Priscilla Presley in Riley Keough foto: Profimedia

Knjiga bo vsebovala tudi opis razmerja z glasbenikom Dannyjem Keoughom, s katerim je imela Lisa Marie Presley dva otroka, ter njeno poroko s prav tako pokojnim glasbenikom Michaelom Jacksonom. Lisa Marie je imela skupaj štiri otroke, Keough pa je najstarejša.

Keough je izrazila upanje, da bodo bralci vzljubili njeno mamo kot jo je sama pri sestavljanju njene življenjske zgodbe. "Le malo ljudi je imelo priložnost res spoznati mojo mamo, mimo tega, da je bila Elvisova hči. Navdušena sem, da lahko delim mamo z njenimi najbolj ranljivimi in iskrenimi trenutki," je sporočila Keough, kot navaja revija People.

Keogh je pri pisanju biografije pomagala Daisy Jones, poroča medij ET.

Priscilla in Elvis Presley - dedka, sedaj pokojnega Bena foto: Profimedia

Knjiga bo izšla 15. oktobra pri založbi Random House, ki je sporočila, da se naslov nanaša na naslov pesmi Where No One Stands Alone, ki jo je Elvis Presley posnel že leta 1967, Lisa Marie pa jo je leta 2018 izdala v obliki dueta z očetom, poroča ET.



Na naslovnici je fotografija majhne Lise Marie, ki sedi v očetovem naročju.

Soavtorica knjige Keough vodi sklad Promenade, ki je lastnik posestva Graceland in je pred kratkim vložila tožbo proti podjetju, ki je trdilo, da si je Lisa Marie izposodila 3,8 milijona dolarjev in dala kot polog lastništvo nad Gracelandom.

Na sodišču je trdila, da je vse skupaj ponaredek, podjetje pa je potem odstopilo od zahtevka.

Elvis Presley foto: Profimedia

prejšnji članek
Ana Roš: Pride čas, ko preprosto moraš biti ponosen
Svet slavnih
Ana Roš: Pride čas, ko preprosto moraš biti ponosen
naslednji članek
Dobrodelni smučarski skakalci zbrali več kot 5 tisoč evrov
Svet slavnih
Dobrodelni smučarski skakalci zbrali več kot 5 tisoč evrov