pasco-kruh
Svet24.si

Kruh s podgano? Hvala, a nisem več lačen

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrla igralka Glynis Johns, znana iz filma Mary Poppins

5. 1. 2024; 04.42
Avtor: STA
Glynis Johns (1)

Glynis Johns foto: Profimedia

V 101. letu starosti je umrla britanska igralka Glynis Johns. V več kot 60-letni karieri je zaigrala v več deset filmih in gledaliških predstavah. V z več oskarji nagrajenem Disneyjevem muzikalu Mary Poppins iz leta 1964 z Julie Andrews v glavni vlogi je Glynis Johns blestela v vlogi energične matere in borke za pravice žensk Winifred Banks.

Kot je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil igralkin dolgoletni menedžer Mitch Clem, je Glynis Johns umrla v četrtek v domu za starejše v Los Angelesu. "Danes je za Hollywood žalosten dan. Ne žalujemo le zaradi izgube naše drage Glynis, ampak tudi za zadnjimi iskricami zlate dobe Hollywooda," je zapisal. V muzikalu Mary Poppins je Glynis Johns zaigrala v vlogi Winifred Banks, ki najame varuško; slednjo je igrala Julie Andrews. Varuška s svojim dežnikom pristane pri bogati londonski družini in z veliko domišljije na glavo obrne življenje otrok Michaela in Jane.

Glynis Johns foto: Profimedia

Glynis Johns v filmu zapoje pesem Sister Suffragette. Igralka se je rodila leta 1923 v današnji Južnoafriški republiki v igralski družini. Pri dvanajstih letih je prvič nastopila na odru, in sicer v baletu. Prvo filmsko vlogo je dobila leta 1938 v filmu South Riding. Leta 1960 je bila nominirana za oskarja za najboljšo stransko žensko vlogo v družinski drami The Sundowners, v kateri je zaigrala ob Deborah Kerr in Robertu Mitchumu. Leta 1973 je prejela nagrado tony za vlogo Desiree Armfeldt v broadwayskem muzikalu A Little Night Music, kjer je zapela klasiko Send In the Clowns. Ob svojem 100. rojstnem dnevu je bila po pisanju dpa v intervjuju za ameriško televizijsko postajo ABC 7 še vedno zelo odrezava. Kot je povedala, ji starost ni pomembna. "Pri vseh letih sem videti zelo dobro," je dodala.

prejšnji članek
Tanja Žagar bi vse dala za ljubezen
Svet slavnih
Tanja Žagar bi vse dala za ljubezen
naslednji članek
Poslušanje žalostne glasbe zares celi ranjeno srce
Zdravje
Poslušanje žalostne glasbe zares celi ranjeno srce