stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Presrečni oče Jani Pavec ponosen na hčer Saro

21. 1. 2024; 12.00
Avtor: Nejc Simšič / revija Lady
jani pavec 2

Jani Pavec foto: Osebni arhiv

Jani Pavec, znani glasbenik, producent in vodja glasbene senzacije Atomik Harmonik, je v novo leto vstopil v Združenih državah Amerike. Skupaj z družino je zaslužene počitnice pred tem začel z raziskovanjem sončne Mehike, nato pa jih je pot peljala v Los Angeles. Družinske počitnice na drugi strani Atlantika pa so Janiju prinesle tudi širok nasmeh na obraz, saj kot oče sije od ponosa.

Ni skrivnost, da sta vedno nasmejani glasbenik, režiser in producent Jani Pavec in njegova lepa žena Nina v svetu šovbiznisa prej izjema kot pravilo, saj sta srečen par že skoraj 17 let, letos bosta praznovala že 10. obletnico poroke, obenem pa sta ponosna starša hčerama Sari in Kaji. Ker je Jani konec novembra praznoval rojstni dan, se je odločil, da svoja tri najljubša dekleta odpelje na potovanje na drugo stran Atlantika. »Zaradi poročne sezone na našem posestvu ljubezni Skedenj si žal počitnic od maja do novembra ne moremo privoščiti. Se pa potem vsako leto konec decembra odpravimo na daljši dopust v tople kraje. Tokrat smo že maja vedeli, da bo naša destinacija sončna Kalifornija, družinsko pustolovščino pa smo začeli v Baji California v Mehiki, pred dnevi smo bili v Los Angelesu, trenutno pa smo z avtodomom na popotovanju po slavni cesti Route 66, ki nas bo peljala do Dallasa, kjer si bomo ogledali košarkarsko tekmo Mavericksov z Luko Dončićem,« nam je zaupal Jani, ki je tokratno pot v Ameriko načrtoval že nekaj časa.

Jani Pavec z družino foto: osebni arhiv

V družini Pavec je namreč kaj hitro postalo jasno, da se pri njih še kako potrjuje rek, da jabolko ne pade daleč od drevesa, to pa za zdaj velja predvsem pri starejši hčeri, ki je že pred časom šla po očetovih stopinjah. In v ZDA so tokrat odpotovali prav zaradi nje. »Sara je bila izbrana na tako imenovani zoom avdiciji, da se v Anaheimu v Disneylandu udeleži predstavitve na sloviti iPOP konvenciji in silvestrskega obiska rdeče preproge dogodka iPOP Awards Gala Night, kamor jo je povabila njena agencija iz Las Vegasa. Opravila je avdicijo in tako smo se odločili, da ji omogočimo nova doživetja in izkušnjo, ki je bila za vse nas nepozabna. Nekaj dni so imeli treninge petja in igre s priznanimi učitelji, nato pa so nastopili pred številnimi agenti, ki so tako izbirali svoje nove stranke. V Ameriki žal brez dobrega agenta težko dobiš delo v šovbiznisu. Po navadi brez njega tudi nimaš vstopa na pomembne avdicije,« razkriva Jani, ki je na podelitvi prekipeval od ponosa. Njegova prvorojenka Sara je namreč prejela nagrado za 3. mesto v eni izmed kategorij. »Zelo sem ponosen na Saro, saj je tukaj konkurenca res huda. Dobiš kar trdo kožo, sistem pa je neizprosen. V eni izmed kategorij je prejela nagrado, hkrati pa je dobila tudi več ponudb za delo z ameriškimi agenti in pa priložnost, da bo avgusta letos sodelovala v enem izmed filmov za Starz TV.« Gre za podelitev nagrad obetavnim mladim glasbenim talentom, kjer se je Sara Pavec znašla zaradi svojega talenta. »Sara poje res že od majhnega in to je njen največji fokus v življenju. Od osmega leta obiskuje akademijo za glas, redno nastopa na njihovih prireditvah in poje na poročnih obredih. Lani se je začela tudi učiti igrati klavir. Ko ima nekdo takšno željo in cilje, ga seveda ni težko podpirati, zato ji z Nino poskušava čim bolj pomagati pri uresničevanju njenih sanj,« nam je zaupal ponosni Jani, ki poudarja pomen podpre in spodbude v družini.

Jani Pavec foto: osebni arhiv

Poleg tega, da je nasmejana družina Pavec na potovanju dobila potrditev, da je glasba jezik, ki združuje, in da je družina najmočnejši vir navdiha, si prav te dni tam ustvarjajo več kot le lepe spomine. To potovanje za Janija, Nino, Saro in Kajo Pavec ni le odkrivanje novih krajev, temveč tudi potovanje, ki je okrepilo družinske vezi in prinaša nove priložnosti ter potrjuje, da so sanje, podprte z ljubeznijo in strastjo, vedno dosegljive. »Z nami se je tokrat na potovanje odpravila tudi glasbenica Majči Bobnar, ki s svojo frajtonarico razveseljuje tukaj živeče Slovence in pa tudi Nemce, ki jih je tukaj nekoliko več in ki prav tako obožujejo to zvrst glasbe. Spoprijateljili smo se tudi z odlično slovensko pevko Katjo Koren, ki v Kaliforniji živi že kar nekaj let in tudi ustvarja glasbo s svojim zaročencem,« je še dejal priljubljeni glasbenik, ki mu bo v lepem spominu ostala tudi sončna Mehika. »V Mehiki smo bili že drugič in v njihovi drugačni kulturi res uživamo. Vsi, ki jim povemo, da gremo v Tijuano, so kar malo začudeni, ampak ni tako nevarno, kot se govori. S prijateljem Westom, ki dela za agencijo Baja Border Tours in pozna vse tukajšnje skrite kotičke, smo doživeli res posebne trenutke, od pokušanja njihove slovite tekile do obiska prelepe pristne ribiške vasice, kjer se je za nas ustavil čas, saj smo tokrat imeli še dan več časa in uživali v nočnem dogajanju večjega pristaniškega mesta Ensenada,« je samo za Lady še povedal Jani Pavec, ki se bo poln novih izkušenj, spominov in spoznanj z družino kmalu vrnil v rodno Sloveniji, kjer bo še bolj ponosno iskal načine, kako podpreti sanje in ambicije svojih hčerk, saj še kako dobro ve, kaj pomeni živeti svoje sanje.

prejšnji članek
Preprost recept za puhaste vaflje
Kulinarika
Preprost recept za puhaste vaflje
naslednji članek
Mojca Fatur: Za dober videz ni treba pod nož
Svet slavnih
Mojca Fatur: Za dober videz ni treba pod nož
#nasazenazenska
nasazenazenska