Aleksej Navalni
Svet24.si

Foto in video: Navalnega ob Franku Sinatri spustili v grob, nato so zadoneli zvoki Terminatorja

zdravniki, stavka
Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo igro

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Globoko ganjena Helena Blagne

12. 2. 2024; 11.00
Avtor: V.M.
Blagne veseljak-fRaayProduction

Helena Blagne foto: RaayProduction

Pevska diva Helena Blagne je po rajskem dopustu na Tajskem odpotovala še v Avstralijo. A ne na oddih, tam se je mudila poslovno …

Helena Blagne je v Avstralijo odpotovala na povabilo slovenske skupnosti, ki je na slovenski kulturni praznik želela slovenskim izseljencem ogreti srce z glasbo iz domovine. Na povabilo se je pevka z veseljem odzvala, saj se jo močno dotakne utrip čustev, ki prežema tovrstne koncerte v tujini.

»Priznam, da sem bila globoko ganjena in vesela, ko me je slovenska skupnost znova povabila v meni tako zelo ljubo Avstralijo. Vsekakor sem ena izmed redkih slovenskih glasbenikov, ki neutrudno obiskuje rojake po svetu. Za osrednji slovenski kulturni praznik sem tako v okviru Prešernovega dne nastopila na dveh koncertih, in sicer v Sydneyu in Canberri. Občutki, ko prenašaš slovensko pesem in besedo v svet so izjemni, zlasti, ko vidiš veselje in hvaležnost naših ljudi. Takšne pozornosti slovenskim izseljencem pomenijo dragocen stik z domovino in kulturno identiteto, zato sem prepričana, da se nismo videli zadnjič,« je na družbenem omrežju strnila misli pevka, za konec pa organizatorjem čestitala za zabaven, sproščen in prešeren večer ter potezo prijateljstva in povezovanja za skupno kulturno prihodnost, na katero, kot poudarja, ne smemo pozabiti.

prejšnji članek
Zvezdi filma Brez dotika zaročenec strl srce
Svet slavnih
Zvezdi filma Brez dotika zaročenec strl srce
naslednji članek
Kansas City Chiefs dobili super bowl, pozornost usmerjena tudi na Taylor Swift
Svet slavnih
Kansas City Chiefs dobili super bowl, pozornost usmerjena tudi na Taylor Swift
#nasazenazenska
nasazenazenska