Svet slavnih
 

Cene Prevc po koncu športne kariere v gostinske in komedijantske vode

6. 8. 2024; 12.00
Avtor: K.M.
Cene Prevc je prvi dobitnik olimpijske medalje med stotinami mojstrov komedije, ki so se v skoraj dv

Cene Prevc foto: Promocijska fotografija

Največja ikona slovenskega stand upa se med 21. in 25. avgustom vrača na Ljubljanski grad. Med debitanti že 17. Panča pa je tudi nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc.

Festival Panč že več kot desetletje in pol gosti smetano domače in regionalne scene, vzgaja občinstvo in nove komike, se poklanja legendam ter poskrbi za obilo smeha in dobre volje. Tako, kot se razvija stand up, se razvija tudi Panč, ki je v zadnjih dveh letih ob tradicionalnih dnevnih in festivalskih vstopnicah požel odličen odziv tudi s ponudbo Gurmanskih in VIP vstopnic. Med letošnjimi debitanti so Domen Valič, Rene Volker in nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc

Organizatorji so o Cenetu zapisali:

Ob žlahtnem izboru stand up komedije Panč redno streže tudi z izvenserijskimi komičnimi projekti. Cene Prevc je prvi dobitnik olimpijske medalje med stotinami mojstrov komedije, ki so se v skoraj dveh desetlejih zvrstili na Panču. Uroš Kuzman si ga je pred leti sposodil za eno od šal v svoji predstavi, potem pa se je med njima spletlo pijateljstvo in prav Uroš in Tešky sta mentorja na njegovi stand up poti. To sicer ne bo njegov prvi stand up nastop, bo pa zagotovo najodmevnejši doslej. Kot se spodobi za zvezdo njegovega kova, bo Cene nastopil na finalnem večeru.

Cene je trenutno sicer sredi prenove lokala v središču Škofje Loke v meščanskem dvorcu Homanova hiša. Kavarna ima v dvorcu več kot 150-letno tradicijo, Cene pa ji z ekipo daje novo življenje. Po naših podatkih naj bi odprtje sicer dokaj sovpadalo s Prevčevim nastopom na Panču, zato je njegov letošnji avgust zelo delovno obarvan. 

prejšnji članek
S tem živilom, ki ga vsak dan uživate, močno škodite svojemu zdravju
Zdravje
S tem živilom, ki ga vsak dan uživate, močno škodite svojemu zdravju
naslednji članek
Pri naših sosedih se jutri začenja eden izmed največjih evropskih festivalov
Kultura
Pri naših sosedih se jutri začenja eden izmed največjih evropskih festivalov

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.