Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zanimivosti
 

Najbolj strastni, a nevarni

1. 11. 2016; 02.45
Avtor: sn
škorpijon

Škorpijonke in škorpijoni modi ne sledijo slepo, pomembno jim je le, da njihova celotna podoba seva seksapil. foto: Profimedia

Prejšnji teden smo zakorakali v mesec, ki ga zaznamujejo ljudje, rojeni v znamenju škorpijona – ta jim je že v zibelko položil skrivnostnost in zapletenost, ki sta njuni najbolj tipični lastnosti.

Vladar škorpijona je planet Mars, zato je njegova osebnost kompleksna in pogosto tudi nasprotujoča si. So resni in močno posesivni do vsega in vsakogar, za kar imajo občutek, da jim pripada. Njihov šesti čut je izjemno močno razvit in z njegovo pomočjo z lahkoto pri ljudeh odkrivajo šibke točke. Ker nimajo nobenih zadržkov, znajo o slabostih drugih ljudi tudi spregovoriti, zato v nekaterih vzbujajo nelagodje in strah.

Škorpijon: razlaga simbola Zodiakalni znak predstavlja noge in rep škorpijona. Nekateri trdijo, da gre za hebrejsko črko mem (kot pri simbolu device), dodana pa mu je bodica, ki opozarja na dobro znano škorpijonovo želo.

Na vse ali nič

Škorpijoni po navadi niso lepi po klasičnih zakonitostih, vendar jih obdajata skrivnostnost in strast, med vsemi nebesnimi znamenji prav škorpijoni v sebi nosijo posebno magnetično privlačnost. So ekstremisti in so obsedeni s tistim, kar so si zadali kot prednostno nalogo. Prizadevajo si, da bi dosegli svoj cilj, in se zlepa ne predajo. Njihov slogan se glasi »vse ali nič«. Ni jim mar, koga ali kaj bodo uničili, zanje se zdi pomembno le, da dosežejo svoje cilje, pa čeprav so žrtev sami.

Brez milosti

Škorpijoni so tudi izraziti individualisti, vsak pritisk ali želja po vplivanju nanje jim predstavlja nekaj povsem nesprejemljivega. Če zaznajo najmanjšo mogočo mero želje po vplivu nanje, to občutijo kot atentat na svojo bit. Škorpijone je nemogoče prestrašiti ali stisniti v kot, saj premorejo veliko zalogo notranje discipline, samoobvladovanja in hladnega dostojanstva, njihov duh pa je osredotočen na točno določen cilj. Škorpijoni so ustvarjalci, ki ne bežijo pred odgovornostjo in z dostojanstvom branijo vse svoje odločitve. Vedno namreč stojijo za svojimi besedami. Čeprav jim grozi nevarnost, so vedno zbrani, nikoli ne prosijo za milost, seveda pa tudi od njih ne gre pričakovati milosti.

Ne bežijo od odgovornosti in dostojanstveno stojijo za svojimi odločitvami.

Zvesti, a maščevalni

Pri odnosih z ljubimi osebami, najsi gre za partnerje, družinske člane ali sodelavce, škorpijone odlikuje zvestoba. Ljubezen je zanje sopomenka za strast, navsezadnje gre za zodiakalno znamenje, ki je najbolj strastno. Prav strast pa jih lahko zapelje na področji, kjer so tudi prvi med vsemi – ljubosumnost in maščevalnost. Včasih gredo v skrajnosti. Stvari pač ne znajo jemati z lahke strani. 

prejšnji članek
Ko ne morete več, naredite TO!
Zanimivosti
Ko ne morete več, naredite TO!
naslednji članek
"Če je potreba po smrtni kazni, o tem ni treba nujno razpravljati"
Novice
"Če je potreba po smrtni kazni, o tem ni treba nujno razpravljati"