900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Osupljiva dieta za le en dan!

28. 1. 2016; 09.32
Avtor: NN
Dieta

foto: Vir: arhiv Svet24

Josh Bezoni, eden najbolj znanih strokovnjakov za prehrano, ki svetuje slavnim osebam, predvsem filmskim igralcem, pevcem in športnikom, je te dni objavil presenetljivo novico, ki se je bodo razveselili mnogi. Nanaša se na hitro hujšanje. S svojimi najnovejšimi priporočili je osupnil vse, saj podira tabuje.

Josh pravi, da je mogoče shujšati tudi na hitro. To nikakor ne velja za ljudi, ki imajo nekaj deset kilogramov preveč in potrebujejo pomoč zdravnikov. Njegov način prehranjevanja je namenjen tistim, ki imajo le nekaj kilogramov preveč in bi se jih radi hitro znebili. Sam je dieto oziroma prehranski način imenoval enodnevna dieta. Njena prva zakonitost je, ne boste verjeli, da je treba zajtrk izpustiti. To pomeni, da gre za občasen in kratkotrajen post, ki dokazano pomaga pri izgorevanju kalorij. Druga je, da jeste hitro hrano. Ne sicer hamburgerjev, temveč mlečne napitke, kakor jim pravi. Prvi tak napitek si naredite ob 12. uri, drugega pa tri ure pozneje. Tretja zakonitost je uravnotežena večerja, kar pomeni zelo veliko zelenjave, kuhane na sopari ali začinjene z najboljšim oljem, zraven pa kos mesa, nemastnega seveda. Zelo priporočljiva je riba, a če je ne marate posebej, izberite piščanca ali purana. Večerja je ob 18. uri in po njej ni nobenega obroka več do naslednjega dne do 12. ure. Zraven Josh svetuje pitje vode, najmanj osem kozarcev na dan. Priporoča še zeleni čaj. Drugim pijačam se je treba izogibati.

foto: Arhiv Svet24

Mlečni napitek ne pomeni točno tega, kar si ljudje pri nas pod tem imenom predstavljajo. V napitkih, ki jih Josh priporoča, ni kravjega mleka, temveč mleko iz oreškov, predvsem mandljev. Poiskati je treba tudi najkakovostnejše beljakovine, ki jih prodajajo v specializiranih trgovinah. Dobro preberite, kaj vse vsebujejo, in pazite, da v njih ni kemičnih dodatkov. Sojine beljakovine so lahko namreč iz gensko spremenjene soje. Zelo veliko beljakovin v prahu, ki jih je mogoče kupiti pri nas, je iz sirotke. V napitek stresete dve jušni žlici beljakovin. Dodate skodelico jagodičevja, ki ga kupite zamrznjeno. Dodate lahko tudi oreške, lanena semena, ki morajo biti sveže zmleta, lešnike, mandlje, karkoli imate radi. Lahko pa v mešanico stresete žlico ali dve kakava v prahu, le da mora biti naravni, ne instantni. Napitka je torej kar precej, verjetno več kot pol litra. Vsebuje vse nujno potrebne snovi za telo, vitamine in minerale, ki bodo poskrbeli za dobro delovanje organizma v celoti. Hkrati bodo spodbudili presnovo.

foto: Profimedia

Pri sestavljanju napitkov in večerje uporabite domišljijo. Poskusite vsak dan kaj drugačnega, da se ne boste naveličali. Kajti, seveda, to ni dieta le za en dan (čeprav se lahko odločite tudi tako), po njej se lahko ravnate, kakor dolgo hočete, če vam prija in koristi. Josh pravi, da priprava napitkov vzame samo dve minuti časa, priprava večerje pa morda kakšno minuto več. Dieta ni zapletena, tudi ne pretirano draga, če seštejete vse sestavine (edini večji strošek so beljakovine v prahu, vendar pa jih imate za dolgo) in primerjate s tem, koliko za hrano porabite sicer.

Vsak prehranski režim ima še nekaj za nagrado. V tem primeru se nagradite tako, da en dan v tednu jeste, kar vam srce poželi. Ni dobro pretiravati, saj vsak ve, koliko truda je potrebno, da odpraviš slabe učinke nezdrave prehrane – pri tem ni mišljeno le nalaganje maščob, temveč zdravje v celoti.

prejšnji članek
Moške najbolj privlači tak tip telesa!
Zdravje
Moške najbolj privlači tak tip telesa!
naslednji članek
Ta poceni tonik vas bo preprosto osupnil!
Moda&Lepota
Ta poceni tonik vas bo preprosto osupnil!