nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

Severina, Igor Kojić Svet24.si

FOTO: Potem ko je izbrisala soprogov priimek, je ...

mouth-guard-4791772_1920 Reporter.si

Teorija zarote: Korona virus je bil podtaknjen

spar, trgovina, domžale Svet24.si

FOTO: Je slovenske kupce zajela korona histerija?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Imate atletsko stopalo?
| Njena.si

Imate atletsko stopalo?

Kako se izogniti atletskemu stopalu?

Nasprotno od atletske postave, po kateri neprestano hrepenimo, si atletskega stopala zagotovo ne želimo! Pri slednjem gre namreč za glivično okužbo stopal, ki je že na pogled odbijajoča in še huje, v razviti obliki zelo boleča. Kako se ji izognemo?

Atletsko stopalo je najpogostejša glivična okužba. Prizadene kar petino populacije, največkrat športnike (od tod ime atletsko stopalo), a ga lahko stakne prav vsak med nami. Okužba stopala se prične z luščenjem kože v tretjem in četrtem medprstnem predelu. Pod luskami je opaziti pordelo kožo, ki je v večini primerov srbeča in skeleča. Če je ne zdravimo pravi čas, se lahko razširi na druge dele stopala, lahko tudi na dlani ali prste rok. Razpoke v koži so skrajna stopnja okužbe, takrat nastopijo bolečine. Ker gre za kronično okužbo, je zdravljenje nujno, saj sama od sebe ne bo izginila.

Lažje jo je preprečiti kot zdraviti
1. Proč z obutvijo iz nezračnih sintetičnih materialov. Obutev vas ne sme tiščati, sploh poleti posezite po odprtih, zračnih sandalih ali natikačih. Tesna in vroča obutev povzroča potenje nog in posledično vlago, kar predstavlja raj za razmnoževanje glivic.
2. Po nošenju čevlje prezračimo.


3. Kadar nosimo nogavice, naj bodo te bombažne, saj tako omogočimo izhlapevanje vlage. Nogavice redno menjamo in peremo.
4. V skupnih umivalnicah, športnih objektih, savnah ali kopališčih hodimo v natikačih, po prhanju pa si temeljito obrišemo noge in medprstne predele kože.   
5. Poskrbimo za pravilno osebno higieno. Glivice ne marajo kislega okolja, zato uporabljajmo mila in gele za prhanje, ki imajo pH nižji od 7.