favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Spet lačni kot volk?

5. 3. 2016; 03.03
Avtor: M. Š./revija Bodi zdrava
krom

Krom je mikroelement, ki sodeluje pri vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi in pri presnovi ogljikovih hidratov, beljakovin ter maščob. foto: Google

Zaradi vse pogostejše sladkorne bolezni v razvitih državah se večina ljudi zaveda, kako pomembno je normalno delovanje inzulina, ki omogoča telesu, da predeluje sladkor in druge ogljikove hidrate. Zato je še toliko bolj pomembno prizadevanje, da naš inzulin deluje dobro. Uživanje zadostne količine kroma k temu vsekakor pripomore.

VOLČJA LAKOTA IN DEBELOST

Na žalost pa v hrani razvitega sveta kroma kronično primanjkuje. Posledici hitrega tempa življenja sta namreč fizična neaktivnost in prehranjevanje z visoko kalorično industrijsko predelano hrano, kar dolgoročno pripelje do različnih presnovnih motenj, posledično pa tudi do metabolnega sindroma, debelosti in drugih obolenj.

Klinični znaki pomanjkanja kroma so izredno visok krvni sladkor, povišane vrednosti maščob v krvi in upočasnjena presnova. Novejše študije tudi ugotavljajo, da ljudem začne primanjkovati kroma že kmalu po tridesetem letu. Dodajanje kroma je priporočljivo tudi pri ljudeh, ki imajo povečan obseg pasu, so pretežki ali na dieti zaradi visokega krvnega sladkorja oziroma holesterola. Krom je namenjen tudi vsem tistim, ki pogosto občutite volčjo lakoto in imate neizmerno željo po sladkem.

PRAVI IZBOR HRANE

Med živili, ki vsebujejo veliko kroma, najdemo polnozrnata žita, krompir, suhe slive, arašidovo maslo, oreščke, morske sadeže, meso, jajca, paradižnik, glavnato solato, gobe, kakav ipd. Prehrana z malo maščob zagotavlja več kroma kot prehrana, bogata z maščobami.

POMAGATE SI LAHKO S PREHRANSKIMI DOPOLNILI

Krom pa lahko uživate tudi v obliki prehranskih dopolnil. Zaužijte ga vedno z velikim kozarcem vode, ker boste le tako preprečili želodčne težave. Njegov izkoristek bo večji, če ga zaužijete med obrokom, ki je bogat tudi z vitaminom C.


prejšnji članek
Theta healing – sistem samozdravljenja
Zdravje
Theta healing – sistem samozdravljenja
naslednji članek
Naj vas ne okuži klop
Zdravje
Naj vas ne okuži klop