Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tudi pod zvezdniškimi oblekami se skriva nelagodje

5. 3. 2016; 08.20
Avtor: T.P.
gola ženska, nožnica, vagina, telo, lepota, lepotica

foto: Profimedia

Pod dolgimi in lepimi večernimi oblekami, v katere so odete filmske, glasbene in druge dive iz sveta zabave, se skriva marsikaj.

Suha nožnica lahko povzroča pekoč občutek in srbečico. foto: Profimedia

Morda poraščena kolena, krive noge, celulit ... ali pa glivično vnetje nožnice? Da, tudi slavne ženske se srečujejo s takšnimi tegobami, ki povzročajo nelagodje tam spodaj, srbijo, bolijo in načnejo samozavest. Kako si pomagajo? Tako kot naj bi si povsem navadne smrtnice, med drugim z zdravo prehrano. 

75 odstotkov žensk se vsaj enkrat v življenju sreča z glivičnim vnetjem nožnice.

Napade vse po spisku

Glivično vnetje nožnice (kandidoza) je najpogostejša vaginalna okužba, s katero se vsaj enkrat v življenju sreča 75 odstotkov žensk. Kandida, gliva kvasovka, ki takšno vnetje povzroča, nič ne izbira med slavnimi in pomembnimi ter povsem običajnimi ženskami, napade kar vse po vrsti. Kandida se v telesu pretirano razmnoži, kadar uživamo večje količine sladkorja ali ogljikovih hidratov (kruha, testenin, sladkega sadja), če smo pod stresom ali pa naš imunski sistem deluje oslabljeno. Okužba je tudi posledica nošenja pretesnih oblačil, sintetičnega spodnjega perila, ki slabo diha, in pretirane uporabe agresivnih in odišavljenih mil ter kopeli, lahko pa tudi obiska bazenov. 

Ženska splovila so še vedno tabu tema ... foto: Profimedia

Sirasti izcedek

Sumite, da imate tudi vi vaginalno vnetje, vendar niste čisto prepričani? Najpogostejši znak vaginalne kandidoze je spremenjen vaginalni izcedek. To pomeni, da je namesto običajne prozorne do belkaste barve obilnejši, spremeni pa se tudi njegova struktura, saj postane sirast, izrazito bele barve in je lahko neprijetnega vonja. Iz nožnice izteka v večjih količinah, pojavlja se tudi na zunanjem delu spolovil.

Sumite, da imate tudi vi vaginalno vnetje? foto: Profimedia

Najpogostejši znak vaginalne kandidoze je spremenjen vaginalni izcedek.

Preprečite ponovno vnetje!

Da bi znova vzpostavili mikrobiološko ravnovesje v telesu in s tem preprečili glivično vnetje, si lahko pomagate na dva načina: s primerno dieto in z učinkovitimi naravnimi izvlečki, ki preprečujejo čezmerno razraščanje kandide. Pri dieti iz prehrane izločite predvsem izdelke iz bele moke, sladko sadje in namizni sladkor, v svoj jedilnik pa vpeljite več sveže zelenjave, pustega mesa in seveda fermentirane mlečne izdelke, kot so probiotični jogurt, kefir in kislo mleko, ki so bogat vir zdravju koristnih mlečnokislinskih bakterij. Prav te so v telesu odgovorne za to, da preprečujejo čezmerno razraščanje kandide in jo imajo pod nadzorom

foto: Profimedia

. Če sočasno z dieto v svojo prehrano vpeljete tudi naravne izvlečke grenivkinih pešk, origana in kurkume, ki znanstveno dokazano učinkujejo antimikotično, pa lahko že zares učinkovito preprečite vaginalno vnetje nožnice ter pripomorete k trdnemu zdravju in lepoti tam spodaj. 

Če lepo skrbite za svojo nožnico, se lahko povsod počutite prijetno. foto: Profimedia

prejšnji članek
Zdravilna metoda, ki je osupnila svet!
Zdravje
Zdravilna metoda, ki je osupnila svet!
naslednji članek
Brez korzeta ne gre, z njim pa ...
Moda&Lepota
Brez korzeta ne gre, z njim pa ...