Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Izboljšajte imunost z vnosom dobrih bakterij

11. 12. 2016; 06.00
Avtor: A.P.
mlečni izdelki
Definicija Svetovne zdravstvene organizacije pravi, da so probiotiki živi mikoorganizmi, dobre bakterije v primerni količini pa ugodno vplivajo na zdravje gostitelja. Z življenjem polnem stresa in vrveža velikokrat pozabimo na pomen pravilne prehrane, ki pripomore k normalnem funkcioniranju organizma, imunskega sistema in splošnega zdravja.

Mikroflora, ki se zadržuje v človeškem črevesju, vsebuje dobre in slabe bakterije. Da je organizem zdrav in opravlja svoje funkcije, je potrebno najti ravnotežje med temi bakterijami, kar pa je naloga probiotikov – vzpostavljajo ravnotežje, ki je lahko prekinjeno zaradi bolezni, stresa, uživanja drog in tako telo vrnejo v stanje ponovnega ravnovesja in zdravja.

V sezoni gripe in prehlada so lahko probiotiki v veliko pomoč, lahko pripomorejo tudi k ponovni ozdravitvi, okrepijo telo in duha ter pomagajo ustvariti močnejši imunski sistem.
V sezoni gripe in prehlada so lahko probiotiki v veliko pomoč, lahko pripomorejo tudi k ponovni ozdravitvi, okrepijo telo in duha, pomagajo ustvariti močnejši imunski sistem, pomagajo tudi pri driski, zaprtju in okužbi sečil, znižujejo holesterol in krvni tlak, ohranijo zdravje nosečnice in njenega ploda, preprečujejo rast vaginalnih infekcij, preprečujejo preveliko število škodljivih bakterij, povečajo odpornost na stres, zmanjšujejo vnetje in pomagajo pri želodčnih težavah. 
Katera hrana je bogata s probiotiki? Mlečni izdelki, kot so jogurt, kefir, mleko, sir, fermentirana hrana kot sta kislo zelje in kumarice. Probiotike bi morali uživati vsaj 5-krat na teden, da se očinek le-teh odraža na naši črevesni mikroflori.
prejšnji članek
5 napak, zaradi katerih ne morete shujšati
Svet slavnih
5 napak, zaradi katerih ne morete shujšati
naslednji članek
Kako pravilno komunicirati s partnerjem?
Zdravje
Kako pravilno komunicirati s partnerjem?