GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Imate tudi vi takšne težave z očmi?

21. 3. 2016; 04.30
Avtor: Lara Jelen
Oči
Razlogov za utrujene oči je ogromno: premalo spanca, naporen dan, stres, dolgotrajno delo za računalnikom, izpostavljenost umetni svetlobi ali močnemu vetru, uporaba neprimerne kozmetike, tudi nezadostno pitje vode. Kakršenkoli že je razlog, zaradi katerega so vaše oči obremenjene, vzdražene ali vnete, zanje poskrbite s preprostim poparkom. Koža bo po uporabi bolj napeta, oči spočite, vi pa boljše volje.

Koža okoli oči je tanka in zato tudi zelo občutljiva. Prav je, da ji privoščimo posebno nego z najboljšimi sestavinami. Poleg redne uporabe kreme se za viden učinek držite naslednjega pravila: kože okoli oči nikoli ne vlecimo ali zategujmo (bodisi kadar odstranjujemo ali nanašamo ličila), saj s tem izgublja prožnost, posledica pa so gubice in podočnjaki. Tudi ličil, ki nas dražijo in povzročajo rdeče oči ali srbečico, ne uporabljajmo. Utrujene, vzdražene in vnete oči potrebujejo še dodatno pozornost, zato zanje poskrbimo tako, kot je treba. Za učinkovitega pri takšnih težavah se je izkazal preprost poparek, ki si ga lahko pripravimo v hipu.

Navodilo za pripravo:
Sestavine: 200 ml vrele vode, cvetovi ene vrtnice.
Opozorilo: vrtnice, ki jih kupimo v cvetličarni, vsebujejo kemikalije in so za poparek neprimerne. V sezoni in če imamo možnost, uporabimo vrtnice s svojega vrta, sicer pa se da pri nas kupiti tudi cvetove vrtnic za čaj, ki so biološke pridelave. Ti cvetovi so navadno manjši, zato jih v poparku uporabimo eno pest.

Postopek: cvetove vrtnice prelijemo z vrelo vodo in pustimo stati 10 minut. Po tem času poparek precedimo in že je pripravljen za uporabo. Vendar pa se pred tem prepričajmo, da tekočina ni prevroča. V tem primeru raje še malo počakajmo, da se ohladi na primerno temperaturo.

prejšnji članek
Stari lonci v novi vlogi
Življenjski slog
Stari lonci v novi vlogi
naslednji članek
Čarobna formula za hujšanje popolnoma brez lakote!
Zdravje
Čarobna formula za hujšanje popolnoma brez lakote!