Kino Bežigrad Svet24.si

FOTO: Razdejanje v ljubljanskem kinu, projekcije ...

praga, koronavirus, covid Svet24.si

Na vzhodu Evrope rožljajo z novimi ukrepi, na ...

jan2 Svet24.si

VIDEO: Jan Plestenjak priznal: »Imam punco, imel ...

terenci mercedes sloveska vojska pl Reporter.si

Ekskluzivno! Korupcija v Slovenski vojski: ...

franc puksic z Necenzurirano

Policija išče milijon, ki ga je župan Pukšič ...

Ana Lukner Roljič Njena.si

Dobrotnica Ana Lukner Roljič izgubila mamo

marquez Ekipa24.si

Zvezdnik motoGP-ja na pragu tragedije, kar je ...

Čudežna solna terapija: za zdravje gre
| K. Š./revija Bodi zdrava

Čudežna solna terapija: za zdravje gre

Ne samo za odrasle, solne terapije so odlične in učinkovite tudi za vaše otroke, strokovnjaki pa jih priporočajo pri lajšanju in preprečevanju virusnih in bakterijskih okužb ter krepitvi imunskega sistema.

Privoščite si najboljše

Solna terapija ali haloterapija je povsem naravna, klinično preizkušena tehnika zdravljenja, kjer gre za vdihavanje suhega solnega aerosola. Odlične rezultate ima pri zdravljenju bolezni dihal, alergij, kožnih obolenj in je brez stranskih učinkov. Poleg tega aktivira razstrupljanje telesa in krepi imunsko odpornost, odlična pa je tudi pri zdravljenju kronično vnetega grla, bronhitisa, kroničnega vnetnega stanja ušes, senenega nahoda, vnetja kože, pogostih viroz … Odlična pa je tudi kot preventiva in regeneracija za športnike, zato jo strokovnjaki zelo priporočajo.

Kako deluje?

Solna terapija deluje tako, da v solno sobo medicinski aparat Halogenerator načrtno vpihava mikronske delčke suhega solnega aerosola čiste kamene soli in tako ustvarja mikroklimo naravnih solnih jam. Zaradi svojih fizikalnih in kemičnih lastnosti ima suh solni aerosol zelo globoko prodornost in poglaviten terapevtski učinek. Suh solni aerosol v solni sobi ustvarja sterilno, hipobakterijsko in z negativnimi ioni nabito atmosfero. Več ko je negativnih ionov, učinkovitejša je celična prenova, kar pomeni, da smo manj dojemljivi za bolezni in je naše staranje upočasnjeno.

Solni aerosol ima močan vpliv na delovanje limfnega sistema, zato pospešuje izločanje toksinov iz telesa in odvečne vode iz podkožja. Globoko prodira v vse dihalne poti in ima ob tem krepilen učinek na sluznico. Ker ima sposobnost dehidracije, očisti dihalne poti odvečne sluzi, ki onemogoča zdravo dihanje. Zdrava sluznica ščiti telo pred bakterijami, virusi in drugimi škodljivimi dejavniki okolja. Globoko in umirjeno dihamo le takrat, kadar imamo dihalne poti čiste, brez odvečne sluzi.

Terapija se izvaja v solni sobi, ki je obdana s soljo in ekološko čista. Ne samo za zdravje, terapija vam bo ponudila tudi kakovosten počitek in sprostitev. Srce solne sobe je medicinski aparat Halogenerator, ki ustvarja mikroklimo podzemnih solnih jam in nasiči prostor z medicinsko finim aerosolom naravne kamene soli. V solni sobi so pogoji kontrolirani. Vlažnost zraka je med 40 in 55 odstotki, premer delcev suhega solnega aerosola je med 2 in 5 nanometri, koncentracija med 3 in 5 miligrami na m³. Solna soba je sterilna, hipobakterijska in nabita z negativnimi ioni.

Kakšno sol uporabljajo pri solni terapiji?

Pri solni terapiji uporabljajo medicinsko čisto naravno kameno sol, katere osnovna sestava je 99,5 % NaCl. V soli so primesi drugih mineralov, ki na pozitivne učinke soli in zdravje ne vplivajo, saj njihov delež ne presega 0,5 % volumna. Sol, ki jo uporabljajo za solno terapijo, mora imeti certifikat o čistosti soli, kar pomeni, da je ionizirana, čista in praktično ne vsebuje alergenov, mikroorganizmov in drugih onesnaževalcev.

Ali ima stranske učinke?

Solna terapija je stoodstotno naravna in varna pot zdravljenja. Nima stranskih učinkov na telo, le to, da je naša koža lepša. Če imate veliko odvečne sluzi v telesu, lahko po terapiji več kašljate. To je naravni odziv telesa na solno terapijo, ki povzroči odvajanje nakopičene sluzi iz telesa. Zato je solna terapija primerna tudi za otroke od enega leta naprej, saj so mlajši otroci bolj dovzetni za bolezni dihal, ker se njihova pljuča še niso popolnoma razvila.

Naj se vaše zdravje izboljša

Zagotovo se sprašujete, koliko terapij je potrebnih, da se zdravstveno stanje izboljša. To je odvisno od vsakega posameznika oziroma od njegovega zdravstvenega stanja. Splošno bi lahko rekli, da pri akutnih obolenjih posameznik potrebuje med 12 in 15 terapij. Najbolj optimalno je, da solno terapijo ponovite od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek solne terapije se čuti že po prvi terapiji, vendar je treba za optimalne dolgoročne rezultate opraviti serijo terapij. Pri akutnih obolenjih je potrebnih med 25 in 30 terapij. Seveda pa je to odvisno od vsakega posameznika.