bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Opozarjali bodo kupce: Našo omako jejte le enkrat na teden!

15. 4. 2016; 08.48
Avtor: D. B.
dolmio
Omaka za testenine Dolmio vsebuje preveč soli, sladkorja in maščob.

Ameriško podjetje Mars Foods namerava kmalu potrošnikom svetovati, kako pogosto naj uživajo njegove prehranske izdelke. Med drugim jih bo na primer opozarjalo, da naj omako za testenine Dolmio jedo največ enkrat tedensko, saj vsebuje veliko soli, sladkorja in maščob. S tem želi Mars Foods potrošnike opozoriti na pomembnost zdrave prehrane.

Za ta korak se je družba odločila po tem, ko so se zaradi škodljivih sestavin v svojih izdelkih pod pritiskom javnosti znašle številne korporacije. Sporne sestavine namreč dokazano povzročajo različne bolezni in prispevajo k epidemiji debelosti. Mars Food, ki je znan tudi po proizvodnji riža Uncle Ben's in omake z istim imenom, je tako najavil, da bo v naslednjih nekaj mesecih na svojih spletnih straneh objavil seznam "vsakodnevnih" in "občasnih" izdelkov. V seznam bo vključil tudi tiste, ki jim namerava v naslednjih petih letih spremeniti sestavine, da bi s tem v njih zmanjšal količino soli, sladkorja in maščob.

Na seznam pa Mars Foods ne bo vključil konditorskih izdelkov, med katerimi so priljubljeni bonboni M&M in čokoladica Snickers.

prejšnji članek
10 lepotnih rizikov, ki jih morate preizkusiti
Moda&Lepota
10 lepotnih rizikov, ki jih morate preizkusiti
naslednji članek
Razkita skrivnost make-upa, ki ga ima Adele!
Svet slavnih
Razkita skrivnost make-upa, ki ga ima Adele!