Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj so kondomi še vedno pomembni?

12. 5. 2016; 02.14
Avtor: C. P.
prijateljice, ženske, knjige, računalnik

V ženskih prijateljstvih je pogosto, da na zunanji, odkriti ravni komunikacije prevladuje pozitiven odnos, na skriti ravni pa negativen in tekmovalnost. foto: Profimedia

Kontracepcijske tablete imajo resne stranske učinke, kondomi pa ščitijo pred spolnimi boleznimi in so brez negativnih posledic za zdravje.

Dolgo časa je bilo potrebno, da so kondomi izgubili v družbi predsodke. A vendar številni še vedno obstajajo. Zgodovina zatiranja žensk, se ne odpravi zlahka. V preteklosti se je namreč prav od žensk, ki so v spolnosti v bolj ogrožene kot moški, zaradi možne nosečnosti, pričakovalo, da same poskrbijo za svojo zaščito.

Časi so se spremenili, ženske se vse bolj zavedajo, da kdor ne spoštuje svojega zdravja in njihovega telesa, konec koncev, ne more biti dober partner. Ne v postelji ne izven nje.

Hormonska kontracepcija vpliva na telo ženske in ruši njeno naravno ravnovesje, pri uporabi kondoma tega ni. Kar je bistveno, poleg tega, da nobena hormonska kontracepcija ne ščiti pred spolno nalezljivimi boleznimi.

Ženske imajo pravico zahtevati, da je njihovo telo zdravo in sproščeno, brez uporabe farmacije. Predvsem mlajšim dekletom je treba povedati, da naj bodo samozavestna in zahtevajo uporabo kondoma od partnerja. 

Nedavna raziskava ugotavlja, da se večina mladostnikov, kljub dostopu do informacij, ne zaveda posledic nezaščitenega spolnega odnosa. Najhuje pri tem je, da menijo, da je HIV nekaj, česar se sami ne morejo dobiti, kar je lahko usodna zmota!

prejšnji članek
Sošolki zavračata našo hčerko
Njenih 5 minut
Sošolki zavračata našo hčerko
naslednji članek
Druga plat Spice Girls: Morala sem le odpirati usta
Svet slavnih
Druga plat Spice Girls: Morala sem le odpirati usta