uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Tega o bučkah še niste vedeli!
| A.K.

Tega o bučkah še niste vedeli!

arhiv

Dodajte bučke v svoj dnevni jedilnik.

1. Zmanjšujejo tveganje za nastanek raka. Bučke so polne vlaknin, odličen vir folne kisline, vitamina A in C in bučke so močan antioksidant, ki uničuje rakotvnorne snovi, ki vodijo v različne vrste malignih rakov.

2. Bučke lahko pomagajo k zdravljenju astme. Vsebujejo vitamin C, so močan antioksidant in imajo protivnetne lastnosti, kar vam lahko pomaga, če ste astmatik.

3. Znižujejo holesterol. Bučke lahko znižajo raven holesterola zaradi visoke vsebnosti vlaknin, mešanih z kislinami, ki jih proizvajajo v jetrih pri prebavi maščob.

4. Preprečujejo možgansko kap in zastoj srca. Skodelica bučk vsebuje približno 10% priporočenega dnevnega vnosa magnezija, ki pomaga k zmanjšanju tveganja za možgansko in srčno kap.5.  Visoka hranilna vrednost. Bučke vsebujejo lutein, ki je dober za vaše oči in vaše splošno zdravje. Poleg tega, da imajo vsoko vsebnost vode (95%), torej, preprečijo dehidracijo, jih lahko jeste tako surove, kot tudi pečene ali kuhane.

6. Znižujejo krvni tlak. Kalij in magnezij v bučkah pomagata k znižanju krvnega pritiska.

7. Vsebujejo beta karoten. Bučke so odličen vir beta karotena. Ta vitamin se nahaja v lupini bučk, zato jih pred zaužitjem nikar ne olupite. 

8. So nizkokalorične. Zdravo uživanje bučk vsebuje približno 30 kalorij. Poskrbijo za vašo lakoto brez povečanja kalorij in poskrbijo, da zaužijete vsa vam potrebna hranila in vitamine.