julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

Lastovke Svet24.si

Po obisku inšpekcije oziroma "mestnih gospa": A ...

nasmeh Petisvet.si

Nešteti razlogi, da nam nasmeh riše ustnice

Damir Topolko Svet24.si

Šarec zahteval menjavo, Alenka ga (še) ne da

meghan beyonce 1 Svet24.si

Se je Meghan kolcalo po starih igralskih časih?

5 Njena.si

Mister Slovenije na prizorišču požara v Zrćah

rasema in kosovar Njena.si

Konec ljubezni: 'Moj dragi se je zaljubil v ...

Tega o bučkah še niste vedeli!
| A.K.

Tega o bučkah še niste vedeli!

arhiv

Dodajte bučke v svoj dnevni jedilnik.

1. Zmanjšujejo tveganje za nastanek raka. Bučke so polne vlaknin, odličen vir folne kisline, vitamina A in C in bučke so močan antioksidant, ki uničuje rakotvnorne snovi, ki vodijo v različne vrste malignih rakov.

2. Bučke lahko pomagajo k zdravljenju astme. Vsebujejo vitamin C, so močan antioksidant in imajo protivnetne lastnosti, kar vam lahko pomaga, če ste astmatik.

3. Znižujejo holesterol. Bučke lahko znižajo raven holesterola zaradi visoke vsebnosti vlaknin, mešanih z kislinami, ki jih proizvajajo v jetrih pri prebavi maščob.

4. Preprečujejo možgansko kap in zastoj srca. Skodelica bučk vsebuje približno 10% priporočenega dnevnega vnosa magnezija, ki pomaga k zmanjšanju tveganja za možgansko in srčno kap.5.  Visoka hranilna vrednost. Bučke vsebujejo lutein, ki je dober za vaše oči in vaše splošno zdravje. Poleg tega, da imajo vsoko vsebnost vode (95%), torej, preprečijo dehidracijo, jih lahko jeste tako surove, kot tudi pečene ali kuhane.

6. Znižujejo krvni tlak. Kalij in magnezij v bučkah pomagata k znižanju krvnega pritiska.

7. Vsebujejo beta karoten. Bučke so odličen vir beta karotena. Ta vitamin se nahaja v lupini bučk, zato jih pred zaužitjem nikar ne olupite. 

8. So nizkokalorične. Zdravo uživanje bučk vsebuje približno 30 kalorij. Poskrbijo za vašo lakoto brez povečanja kalorij in poskrbijo, da zaužijete vsa vam potrebna hranila in vitamine.