Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pet dni, pet zlatih živil

25. 6. 2016; 05.33
Avtor: M.J.
ženska skakanje
Pet živil in pet dni – to je vse, kar potrebujete, da se na hitro znebite petih kilogramov.

Zahvalite se lahko enkratni razstrupljevalni hrani, ki okrepi obrambno moč telesa, obenem pa malce zasvoji, tako da boste okusna živila tudi po petih dneh z veseljem vključili v jedilnik.

Avtorica diete in knjige Cinch, v kateri lahko preberete podrobnosti, zdravnica doc. dr. Cynthia Sass, spodbudno komentira: »Nobena tableta, noben sok ali prah vam ne morejo koristiti tako kot jajca, jogurt, mandlji, maline in špinača!« Pa poglejmo, zakaj in kako.

Kako zlata shujševalna živila pomagajo telesu?

Vsako živilo je šlo skozi obsežne raziskave, ki so potrdile, da so denimo maline boljše za hujšanje kot jabolka ali hruške. Posamezne sestavine, vsaka zase, zatrejo lakoto, pospešijo presnovo in topljenje maščob. Kadar hrano uživamo skupaj, pa smo priča pravi shujševalni bombi; telo si hitro opomore po kalorično bogati hrani tako, da pospeši presnovo v višjo prestavo. Raven krvnega sladkorja se stabilizira, volčja lakota se potuhne, iz telesa izpuhtijo hormoni, ki spodbujajo lakoto, pa še napihnjenosti in nadležnih vetrov se znebite. »Zlata peterica, skratka, vsebuje idealno ravnovesje sestavin za naglo hujšanje,« zatrjuje Sassova.

Kaj morate še vedeti o čudežni petdnevni dieti?

– Ali lahko živila nadomestim s kakšnim drugim? Navaden jogurt in jajca lahko nadomestite s sojinim jogurtom in tofujem, drugega ne spreminjajte.

– Prvi obrok načrtujte uro po tem, ko se zbudite, naslednjega pa od tri do pet ur po tem. Zelo pomembno je, da se prvih pet dni držite urnika.

– Ali lahko ob takšnem jedilniku vztrajam tudi po petem dnevu? Raje ne. Po petem dnevu morate telesu spet privoščiti vsa druga, ravno tako pomembna hranila.

Predlog jedilnika za en dan:

– Zajtrk: 1 celo jajce ali 3 jajčni beljaki v omleti s skodelico špinače in žlico olivnega olja. Skodelica malin in 2 žlici mandljev.

– Kosilo: 180 gramov navadnega posnetega jogurta, skodelica malin, 2 žlici mandljev.

– Kosilo: 2 skodelici sveže špinače, 2 žlici mandljev, 1 narezano v trdo kuhano jajce. Začinite s kisom ali limoninim sokom.

Pozobljite še skodelico svežih ali odmrznjenih malin.

– Za malico pripravite razstrupljevalni frape: zmeljite skodelico zamrznjenih malin, 180 gramov navadnega posnetega jogurta, 2 žlici mandljevega masla in nekaj kock ledu.

prejšnji članek
Prva pomoč pri opeklinah
Zdravje
Prva pomoč pri opeklinah
naslednji članek
Katera oblačila pristajajo vaši postavi?
Moda&Lepota
Katera oblačila pristajajo vaši postavi?