Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

angelca likovic pl2 Reporter.si

Angelca Likovič navija za Janšo: Janez naj čim ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

gaja1 Njena.si

Seksi slovenska pevka priznala, da je imela 85 ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

Čudežna juha vam v 1 tednu stopi 5 kg!
| MM

Čudežna juha vam v 1 tednu stopi 5 kg!

Velik krožnik čudežne, okrepčilne juhe nas bo v pičlem tednu dni olajšal za 5 kilogramov!

Shujšati je mogoče kljub močni želji po sladki in mastni  hrani. Za kosilo si odslej privoščite toplo shujševalno mineštro z vsemi ključnimi hranili, ki poženejo presnovo v višjo prestavo. Velik krožnik čudežne, okrepčilne juhe vas lahko v pičlem tednu dni olajša za 5 kilogramov!

Skrivno orožje na krožniku

Vroča juhica prijetno pogreje in poteši lakoto. Raziskave so pokazale, da pojedo ljubitelji juhic v povprečju za 400 kalorij dnevno manj kot posamezniki, ki prisegajo na hrano, ki se je z vilicami in nožem. Slednje velja za vse juhice, naša pa je nekaj posebnega zaradi dveh posebnih shujševalnih sestavin: ječmena in gob!

Ječmen

 Večina žit ima vlaknine le v svoji ovojnici, ječmen pa se lahko pohvali z zrnjem, v katerem je vlakno na vlaknu, zaradi česar ima denimo kar petkrat več vlaknin kot rjavi riž. Poleg tega najdemo v njem tudi veliko beljakovin in antioksidantov, kar vse skupaj močno zavira apetit, pospešuje presnovo in še kaj. Če bomo običajno kosilo v obliki mastnega zrezka ali sendviča zamenjali z ječmenovo mineštro, bo po našem telesu krožilo za desetino manj hormonov lakote in kar za 34 odstotkov več hormona GLP-1, ki nadzira oziroma kroti apetit, medtem ko zavira izločanje hormonov, ki skladiščijo maščobo. Ugotovili so, da če zvečer pojemo ječmenov obrok, za kosilo naslednji dan pojemo kar za petino skromnejši obrok.
- V krožniku ječmenove juhe je 14 gramov vlaknin, več kot nas večina zaužije skozi ves dan!
- Ob ječmenovi juhici si lahko znižamo raven holesterola za 9 odstotkov in zmanjšamo ogroženost s srčno-žilnimi zapleti za petino, toliko zdravilne vlaknine beta-glukana je v njej.

Gobe

Dajejo občutek sitosti, zato jih dodajmo ječmenovi juhici. Imajo zelo malo kalorij, obenem pa poln okus, ki spominja na meso, imenovan  »umami«.  Dejansko potešijo našo željo po nečem oprijemljivem, podobno kot če bi si privoščili zrezek, le da davka v obliki kalorij ne plačamo. V njih se skriva še veliko vitamina D, ki zelo uspešno sodeluje pri nadziranju občutka lakote. Če jih bomo enkrat na dan zamenjali z mesom, bomo v mesecu dni v pasu tanjši za 5 centimetrov.

Paradižnik in zelena zelenjava pospešita izgorevanje maščob. V obeh je le za vzorec kalorij, po drugi strani pa zavzameta v želodcu še in še prostora, zaradi česar postanemo hitro siti. Še več, z enim srednje velikim paradižnikom bomo potešili tretjino dnevnih potreb po vitaminu C, ki je ravno tako ključnega pomena pri pospeševanju presnove, kalorij pa lahko v slastnem rdečem sadežu naštejemo le 30.

Korenček v juhici zviša raven hormona adiponektina, ki sodeluje pri uravnavanju glukoze v krvi in poveča odzivnost telesa na inzulin. S tem zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen in trebušno debelost.  

Za prijetno aromo in okus v juhici pa poskrbijo še česen in čebula ter žlica olivnega olja, ki vsak zase pospešujejo proces hujšanja brez občutka prikrajšanosti.