GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Rjave morske alge namesto zdravil

6. 7. 2016; 10.33
Avtor: M. M.
alge solata
Rjave morske alge, Ascophyllum nodosums, so hranilno tako popolne, da lahko ohranjajo človeka pri življenju.

Rjave morske alge, Ascophyllum nodosums, so hranilno tako popolne, da lahko ohranjajo človeka pri življenju. Poskrbijo namreč za naravno in celostno ravnotežje makro in mikro hranilnih snovi. Nekateri zdravniki z njimi že kar nadomeščajo recepte, tako zdravilne so.

Divje rjave arktične alge, Ascophyllum nodosum, oziroma norveški kelp, so bogatejše s hranilnimi snovmi kot južnejše vrste, denimo navadna atlantska mehurjasta haloga ali japonski wakame. Morsko rastlinje Ascophyllum nodosum namreč uspeva v relativno plitkih vodah, v nasprotju z globokomorskim kelpom ali laminario, in nanj vplivajo drugačni dejavniki.

Dvestokrat več železa kot rdeča pesa

Prav neverjetna lastnost rjavih alg je, da se v našem telesu same po sebi usmerijo na morebitne bolezni, za povrh pa se lotijo še razstrupljanja organizma. Rjave alge imajo 200-krat več železa kot rdeča pesa, 8-krat več magnezija ter 100-krat več joda kot katerakoli kopenska rastlina in približno 14-krat več kalcija kot kravje mleko. Posebni polisaharidi v rjavih algah pa preprečujejo beljakovinam, ki povzročajo raka, da bi se pritrdile na steno debelega črevesa.

Za hujšanje in srčne težave

Rjave alge zdravijo težave s srcem, ožiljem in imunskim sistemom. Posebej učinkovite so pri zatiranju kandide, bakterije Helicbacter pylori, pri odpravljanju kronične utrujenosti, bolezni ščitnice, razdražljivega črevesja, pomanjkanja odpornosti, slabe prebave, zastrupljenosti z živim srebrom, čira na želodcu in težav s telesno težo. So priljubljen dodatek številnim dietam. Pomagale so številnim bolnikom, ki so jih pestile težave s kožo in dihanjem. Kajpak pa je njihovo uživanje modra naložba, četudi se počutimo zdrave, saj splošno krepčilno vplivajo na sleherno celico našega telesa.

prejšnji članek
Katere škodljive stvari nam primešajo v hrano
Kulinarika
Katere škodljive stvari nam primešajo v hrano
naslednji članek
Ta slavna punčka bo kmalu stara 50 let
Svet slavnih
Ta slavna punčka bo kmalu stara 50 let