dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 24. aprila

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

Toronto, kombi Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

severina pevka hrvaška Njena.si

Severina šokirana in v solzah

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Ste vedeli, da aspirin lahko reši tudi to težavo?
| K.A.

Ste vedeli, da aspirin lahko reši tudi to težavo?

Verjetno si niste niti predstavljali, da lahko aspirin uporabite za vse to.

Bele majice so še posebej priljubljene v vročih poletnih dneh, vsi pa si želimo, da bi tudi po nekaj pranjih ostale bele. A največkrat se zgodi, da po nekaj pranjih postanejo sive, senžno bela barva pa se ne vrne nikoli več.

A rešitev je povsem preprosta, vse potrebno pa imate morda že v domači lekarni. Potrebovali boste tri šumeče tablete Aspirin Plus C, ki ji nato raztopite v topli vodi. Nato v vodo potopite bela oblačila in jih namakajte tri ure. Po treh urah jih vzemeti iz vode in posušite. Ko bodo suha, ki jih kot običajno operite v pralnem stroju. Če majice še niso močno sive in madeži znoja niso preveliki, bosta dovolj že dve tableti, ki ju dodajte v pralni stroj in oblačila operite kot ponavadi.

Aspirin pa odlično odstrani tudi madeže krvi. V vedru mrzle vode raztopite tri velike šumeče tablete in nato vanj namočite oblačila. Dovolj bo že, če jih namakate 45 min, nato jih posušite in operite v pralnem stroju.

Aspirin lahko uporabite tudi pri pikih različnih insektov. S tem se boste izognili rdečici in oteklini. Recept je povsem preprost: navlažite eno tableto aspirina in ga z obližem pritrdite na mesto pika. Pustite, da deluje nekaj minut in bolečina bo močno popustila.