uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

vege alya - MJP Svet24.si

FOTO: Znani Slovenci, ki ne jejo mesa

POR1703033Z-zzswe5174 Reporter.si

Poslanec SAB: Novinarji so spravili ven, da bom ...

nevihta-dennis, poplave, wales Svet24.si

FOTO: Razglasili rdeči alarm, Wales in deli ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Znaki, da je nivo vašega testosterona prenizek
| A.P.

Znaki, da je nivo vašega testosterona prenizek

Mogoče mislite, da je testosteron samo moški hormon, vendar temu ni tako. Tudi žeske morajo biti pozorne na znake, ki kažejo nizek nivo testosterona, saj je pomemben za zdravo spolno življenje žensk in seveda tudi moških. Hormon, ki se izloča iz jajčnikov in nadledvične žleze, se v puberteti raven dviga, skozi leta pa raven hormona pada.Vpliva na vaš libido, energijo in počutje.

Libido. Kot vemo, je testosteron spolni hormon, zato tudi ni presenečenje, da je znak prenizke ravni testosterona manjša želja po spolnih odnosih. Na splošno, imajo ženske z leti manj potrebe po spolnih odnosih, nizka raven pa se kaže, da je spolna sla kar naenkrat zmanjšana, pojavijo se ekstremne spremembe.

Menstrualne nepravilnosti. Testosteron lahko zmede vaš mensturalni cikel, v najslabšem primeru ga lahko tudi popolnoma ustavi. Lahko poslabša simptome menstuacije, kot so bolečina, spremembe v vedenju in oblivanje vročine.

Utrujenost. Z natrpanimi urniki se lahko hitro počutite utrujene, ampak tukaj govorimo v drugačnem primeru utrujenosti, ki se pojavi z znižanim nivojem hormona. Kronično utrujene se počutite, ko spite zadostno količino ur, vendar zjutraj še vedno težko vstanete, se počutite še bolj utrujene. Lahko postanete nesrečne, vaše spanje je lahko zelo slabo.


Pridobitev telesne teže. Frustrajoče in begujoče je, ko se prehranjujete zdravo in redno telovadite, vendar se še vedno redite. Bodite pozorne na izgubo mišičnega tonusa, predvsem bodite pozorne na nivo okoli trebuha.

Izpadanje las. Ker je testosteron spolni hormon, je povezan tudi z rastjo las.

Osteoporoza. Spolno zdravje, mišično zdravje, zdravje las in tudi kosti je odvisno od nivoja testosterona. Razpadanje kosti je resna zadeva, zaradi katere ste bolj nagnjeni k zlomom. 

Čustveno zdravje. Nivo hormona na čustva močno vpliva, saj se lahko vaše obnašanje spreminja hito, lahko vas pripelje do celo do depresije.