ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Znaki, da je nivo vašega testosterona prenizek

19. 7. 2020; 03.00
Avtor: A.P.
bolečina
Mogoče mislite, da je testosteron samo moški hormon, vendar temu ni tako. Tudi žeske morajo biti pozorne na znake, ki kažejo nizek nivo testosterona, saj je pomemben za zdravo spolno življenje žensk in seveda tudi moških. Hormon, ki se izloča iz jajčnikov in nadledvične žleze, se v puberteti raven dviga, skozi leta pa raven hormona pada.Vpliva na vaš libido, energijo in počutje.

Libido. Kot vemo, je testosteron spolni hormon, zato tudi ni presenečenje, da je znak prenizke ravni testosterona manjša želja po spolnih odnosih. Na splošno, imajo ženske z leti manj potrebe po spolnih odnosih, nizka raven pa se kaže, da je spolna sla kar naenkrat zmanjšana, pojavijo se ekstremne spremembe.

Menstrualne nepravilnosti. Testosteron lahko zmede vaš mensturalni cikel, v najslabšem primeru ga lahko tudi popolnoma ustavi. Lahko poslabša simptome menstuacije, kot so bolečina, spremembe v vedenju in oblivanje vročine.

Utrujenost. Z natrpanimi urniki se lahko hitro počutite utrujene, ampak tukaj govorimo v drugačnem primeru utrujenosti, ki se pojavi z znižanim nivojem hormona. Kronično utrujene se počutite, ko spite zadostno količino ur, vendar zjutraj še vedno težko vstanete, se počutite še bolj utrujene. Lahko postanete nesrečne, vaše spanje je lahko zelo slabo.

Pridobitev telesne teže. Frustrajoče in begujoče je, ko se prehranjujete zdravo in redno telovadite, vendar se še vedno redite. Bodite pozorne na izgubo mišičnega tonusa, predvsem bodite pozorne na nivo okoli trebuha.

Izpadanje las. Ker je testosteron spolni hormon, je povezan tudi z rastjo las.

Osteoporoza. Spolno zdravje, mišično zdravje, zdravje las in tudi kosti je odvisno od nivoja testosterona. Razpadanje kosti je resna zadeva, zaradi katere ste bolj nagnjeni k zlomom. 

Čustveno zdravje. Nivo hormona na čustva močno vpliva, saj se lahko vaše obnašanje spreminja hito, lahko vas pripelje do celo do depresije.

prejšnji članek
Michelle Pfeiffer pokazala še en velik talen
Svet slavnih
Michelle Pfeiffer pokazala še en velik talen
naslednji članek
Zapeljiva vremenarka Liza nastopa tudi v reklamah
Svet slavnih
Zapeljiva vremenarka Liza nastopa tudi v reklamah