Bankomat
Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa ni veljavna? To je razlog

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Kava in masaža za gladko kožo

26. 9. 2023; 05.00
Avtor: Njena.si
Kava in masaža za gladko kožo
Morda je vse, kar potrebujete za gladko kožo na stegnih, trebuhu in zadnjici, le nekaj domačih lepotnih receptov in iznajdljivosti.

Celulit je ena tistih težav, ki je kozmetični in lepotni industriji še vedno ni uspelo v celoti odpraviti. Pesti skoraj vsako žensko (in tudi nekatere moške), ji načenja samozavest in preprečuje, da bi v toplejšem delu leta z veseljem razkrila svoje obline. Ste že poskusili alternativo? Morda pa je vse, kar potrebujete za gladko kožo na stegnih, trebuhu in zadnjici, le nekaj domačih lepotnih receptov in iznajdljivosti. Preizkusite naše namige!
 
Pomarančna koža prizadene tako močnejše ljudi kot tiste s suhljato postavo. Najverjetneje nastaja zaradi neravnovesja v veznem tkivu kože in povečane količine maščob v podkožju. Glavni vzroki obojega pa so hormoni, neprimerna prehrana, nezdrav življenjski slog in genetika. Da bi vam pomagali odpraviti kožne jamice in vbokline, smo zbrali nekaj domačih receptov, ki pomagajo uravnovesiti vezna tkiva v koži in jo tako zgladiti.
 
1. Suho drgnjenje s krtačo ali sisalovo rokavico


To je edina proticelulitna metoda, ki ni znanstveno potrjena, vendar o njenih dobrih učinkih poroča množica prizadetih žensk. Krtačenje kože na suho vsekakor pomaga pospešiti krvni in limfni obtok in odpira pore. Suho masiranje s krtačo se priporoča vsak dan, najbolje tik preden greste pod prho. Masažne gibe izvajajte v smeri proti srcu: začnite na nogah, pomikajte se po nogi navzgor z obeh strani, nato pa od dlani proti prsnemu košu. Ne drgnite premočno, koža mora biti poživljena in stimulirana, ne pa razdražena in celo pordela. Pa še to: krtača naj bo iz naravnih materialov, nikakor sintetična.
 
2. Kavno luščilo
Kofein v kavi ima sposobnost, da napenja kožo, zato ga najdete skoraj v vseh proticelulitnih kremah. Doma pa si iz kave lahko pripravite piling, ki kožo ne samo zgladi, ampak tudi očisti odmrlih celic. Potrebujete četrt skodelice mletih kavnih zrn, tri žlice rjavega sladkorja in od dve do tri žlice kokosovega olja. Vse sestavine zmešajte v pasto ter s čvrstimi gibi vmasirajte v prizadete predele, najbolje od dva- do trikrat na teden. Rezultati bodo vidni že po enem mesecu.
 


3. Uteži
Če se želite znebiti celulita, je neizogibno, da boste morali tudi telovaditi. Ena najboljših vadb je z utežmi, saj so odlične za učvrstitev stegen, zadnjice, trebuha … Vadba z utežmi poveča pretok krvi in mišično maso, istočasno pa topi maščobe.
 
4. Razstrupljevalne kopeli
Razstrupljevalne kopeli so sproščujoče in zdravilne, saj iz telesa odvajajo toksine, ki se kopičijo v mešičkih pod kožo in pripomorejo k nastajanju celulita. Priporočamo kopel z dodatkom gline; ta je med najboljšimi razstrupljevalci telesa, saj nase veže vse odpadne snovi. Potrebujete pol skodelice gline v prahu, pol skodelice morske soli in po želji nekaj kapljic izbranega eteričnega olja. V topli kopalni vodi stopite sol in dodajte eterično olje. Glino skupaj z majhno količino vode razpustite v skodelici in jo nato primešajte kopeli, v kateri se namakajte vsaj 20 minut.

5. Naravni vlažilniki
Zdaj ko ste razstrupili kožo, je nikar spet ne zastrupite. To pomeni, da se izogibajte kozmetičnim sredstvom na osnovi sintetičnih kemikalij in raje posegajte po naravnejših izdelkih. Že samo kokosovo olje učinkuje kot vsestransko vlažilno in negovalno sredstvo, če želite kaj bolj prefinjenega, pa napravite vlažilno ploščico iz samo treh sestavin: en del (npr. ena skodelica) kokosovega olja, en del karitejevega masla in en del čebeljega voska zmešajte v stekleni posodi nad soparo. Stalno mešajte, dokler se sestavine ne prepojijo, nato maso nalijte v silikonske modelčke in počakajte, da se ohladi.
 
 6. Cimet
Vzemite eno pripravljeno vlažilno ploščico in se z njo namažite po prizadetih delih telesa. Potem se čez to bogato posujte še s cimetom, ki pospešuje izločanje ostankov odpadnega materiala s kože in iz podkožnega tkiva ter tako zmanjšuje maščobne obloge. Ovijte se v prozorno kuhinjsko folijo in pustite učinkovati 30 minut. Folijo odstranite, obravnavani del telesa pa temeljito sperite z izmeničnimi curki vroče in hladne vode.


 
7. Jabolčni kis
Jabolčni kis vsebuje encime, ki razkrajajo celulit. Zmešajte dve žlici kisa s kozarcem vode in vsako jutro popijte na tešče. Ali pa zmešajte tri dele jabolčnega kisa in en del masažnega olja ter zmes vmasirajte v kožo dvakrat na dan.

prejšnji članek
Jumbo Big Band
Kultura
Jumbo Big Band
naslednji članek
Janica Kostelić je drugič postala mama
Svet slavnih
Janica Kostelić je drugič postala mama