Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pijete pivo? Potem se zavedajte tega ...

25. 1. 2017; 10.05
Avtor: L. P.
pivo, pitje, alkohol, zdravje

Fotografija je simbolična. foto: Profimedia

Ljubitelji piva se boste zagotovo razveselili, ko boste prebrali ta prispevek. Strokovnjaki so namreč dokazali, kako zdravilno je!

Pivo ima slab sloves, ampak to je popolnoma neupravičeno. Strokovnjaki so dokazali, kako koristno je za naše zdravje, če dnevno popijemo kozarec piva.

Zmanjšuje možnost za razvoj srčnih bolezni
Če občasno popijete kozarec piva, lahko s tem zmanjšate možnost za razvoj srčnih bolezni. Pivo pospešuje kroženje krvi in preprečuje, da bi se na stene žil nalagale maščobne obloge. Raziskava je pokazala, da lahko z njim celo dvignemo raven zdravega holesterola in uravnamo krvni tlak.

Krepi možgane


Kozarec piva izredno pozitivno vpliva tudi na zdravje naših možganov. Ko popijemo pivo, kri hitreje zakroži po naših žilah, s tem pa veliko boljše prekrvavi tudi možgane. Posledično se izboljšajo kognitivne funkcije, zmanjša se možnost za nastanek možganske kapi.

Znižuje raven glukoze v krvi
Hmelj uravnava raven krvnega sladkorja, zato preprečuje tudi razvoj sladkorne bolezni.

Preprečuje nastanek ledvičnih kamnov
Pivo prepreči nastajanje ledvičnih kamnov in pospešuje delovanje tega organa. Študije so pokazale, da kozarec piva na dan lahko zmanjša nastanek ledvičnih kamnov tudi za 40 – odstotkov. Pivo namreč deluje diuretično, kar pomeni, da morate bolj pogosto obiskati stranišče. Na tak način pa se čistijo tudi ledvice. Večkrat, ko urinirate, manj je možnosti za razvoj ledvičnih kamnov in drugih bolezni ledvic.

Krepi kosti in ščiti pred osteoporozo


Pivo krepi kosti, izboljšuje kostno gostoto in posledično preprečuje razvoj osteoporoze. Še posebej ženske imajo v obdobju menopavze veliko več možnosti, da zbolijo za osteoporozo. Študije pa so pokazale, da jih lahko pitje piva zaščiti pred to boleznijo in občutno zmanjša možnost za njen nastanek.

Pijte pivo, zdravo je. Ampak pretiravati ne smete. Kozarec na dan za ženske, dva za moške, je popolnoma zadosti. Kar je več, pa že škoduje zdravju.

prejšnji članek
Kate Middleton si je privoščila velik modni spodrsljaj
Svet slavnih
Kate Middleton si je privoščila velik modni spodrsljaj
naslednji članek
Hči pokojnega kralja popa žrtev posilstva
Svet slavnih
Hči pokojnega kralja popa žrtev posilstva