Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

FOTO: To so zvezdnice, ki so zbolele za rakom

3. 2. 2017; 03.00
Avtor: K.M.
Christina Applegate

Igralki Christini Applegate so diagnozo raka na dojkah postavili leta 2008, ko je bila stara 36 let. Kljub temu, da so raka našli zgolj v eni dojki, si je igralka takrat preventivno odstranila obe. foto: Profimedia

Jutri, 4. februarja, obeležujemo Svetovni dan boja proti raku. Ta težka bolezen pa ne prizanaša niti zvezdnicam. Poglejte, katere so se spopadale z rakom.

Cilj Svetovnega dneva boja proti raku je, da spodbuja preprečevanje, odkrivanje in zdravljenje ter strmenje k temu, da se pojav bolezni in predvsem smrti občutno zmanjša zaradi osveščenosti posameznika. Rakovih obolenj je veliko in težko jih je predvideti. Z rednimi pregledi pa lahko le-te vsaj pravočasno odkrijete in jih pričnete zdraviti že na samem začetku. 

Za to zahrbtno boleznijo so v preteklosti zbolele tudi številne zvezdnice, v večini primerov je šlo za raka na dojkah, v fotogaleriji pa si lahko ogledate pregled tistih, ki so se z eno izmed različic bolezni že borile. 

Shannen Doherty se je rak prsi razširil na celoten limfni sistem in pričel napadati njeno telo. Igralka je bila v strahu za svoje življenje, a je zaenkrat videti, da ji gre na bolje.

Shannen Doherty se je rak prsi razširil na celoten limfni sistem in pričel napadati njeno telo. Igralka je bila v strahu za svoje življenje, a je zaenkrat videti, da ji gre na bolje.

Zvezdnici serije Seks v mestu Cynthiji Nixon so raka na dojkah diagnosticirali leta 2006, a je bolezen do leta 2008 skrivala. Danes je odločna aktivistka v boju proti bolezni.

Zvezdnici serije Seks v mestu Cynthiji Nixon so raka na dojkah diagnosticirali leta 2006, a je bolezen do leta 2008 skrivala. Danes je odločna aktivistka v boju proti bolezni. foto: Profimedia

Priljubljena zvezdnica resničnostnih oddaj The Challenge in Resnično življenje, Diem Brown, se je več let borila z rakom jajčnikov, a je bitko izgubila novembra 2014.

Priljubljena zvezdnica resničnostnih oddaj The Challenge in Resnično življenje, Diem Brown, se je več let borila z rakom jajčnikov, a je bitko izgubila novembra 2014. foto: Profimedia

Pevka Anastacia je za rakom dojk zbolela dvakrat. Pri drugi bolezni si je obe dojki tudi odstranila.

Pevka Anastacia je za rakom dojk zbolela dvakrat. Pri drugi bolezni si je obe dojki tudi odstranila. foto: Profimedia

Za rakom na dojkah je leta 2005 zbolela tudi pevka Kylie Minogue, ki je izkušnjo opisala v albumu X leta 2007.

Za rakom na dojkah je leta 2005 zbolela tudi pevka Kylie Minogue, ki je izkušnjo opisala v albumu X leta 2007. foto: Profimedia

prejšnji članek
Slavna pevka na odru pokazala, česar ni želela
Svet slavnih
Slavna pevka na odru pokazala, česar ni želela
naslednji članek
VIDEO: Znana voditeljica se je z igralcem pozabavala na drugačen način
Kultura
VIDEO: Znana voditeljica se je z igralcem pozabavala na drugačen način