kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Afrodiziaki - živila, ki jih morate jesti za boljši seks

20. 6. 2023; 03.00
Avtor: K.M.
seksi čokolada

foto: Profimedia

Strokovnjaki pravijo, da lahko nekatera hrana sprosti vaše čute, vas naredi bolj čutne, poskočne in predvsem poveča vaš spolni libido.

Ste to kar jeste in številna hrana ima direktni vpliv na vaše hormone, procese v možganih, energijo in stres. Nekatera živila pa imajo tudi nekoliko bolj seksi namen, saj veljajo za afrodiziake, ki povečajo ali izboljšajo vaše spolno življenje. Seveda ne gre za čudežni napitek, ki bi slabo aktivnost v postelji kar naenkrat spremenil v najboljšo izkušnjo v življenju. Vendar pa nekatera živila povečajo telesno temperaturo, kar vaše telo bolj vznemiri. Spet druga omogočijo takojšen dvig energije, nekatera pa vplivajo na večje izločanje spolnih hormonov ... 

Tokrat bomo izpustili surove ostrige, ki so že splošno znane kot eden izmed najmočnejših naravnih afrodiziakov in bomo raje predstavili nekaj jedi, ki jih lahko najdete v domači kuhinji. 

foto: Profimedia

Losos je vir zdravih omega 3 maščobnih kislin, ki pozitivno vplivajo na zdravo srce ter sijoče lase in kožo. Hkrati pa ga povezujejo tudi z bolj strastnimi nočmi. Maščobe, ki jih losos nosi v sebi, ohranjajo funkcijo hormonov in lahko dvignejo raven dopamina v možganih, ki direktno vpliva na spolno vzburjenje. 

Kemična sestava, ki so jo odkrili v pekočih čilijih, kapsaicin, povečuje krvni obtok in stimulira živčne končiče, kar vam daje občutek spolne vznemirjenosti. 

Dobra cirkulacija je eno izmed meril za pravilno spolno funkcionalnost. Jagode pa so bogate z antioksidanti, ki koristijo vašemu srcu in žilam, njihovo zdravje pa je za dobro cirkulacijo še kako pomembno.

Rdeče vino je klasični afrodiziak, ki takoj izboljša razpoloženje. Ne le da se bori proti prostim radikalom, ampak ob tem tudi povečuje libidov. Seveda bodite pozorni na količino zaužite pijače. Kozarec ali dva sta popolnoma dovolj. Če ga boste popili več, boste lahko postali zaspani, kar pa v spolnosti zagotovo ni pozitivna energija.

Bolj temna, kot je čokolada, boljši afrodiziak je. Kakav vsebuje feniletilamin, stimulant, ki poveča proizvodnjo dopamina v možganih in na ta način pričara vrsto subtilnih občutkov dobrega počutja in razburjenja, ki vodi v željo po seksu. V čokoladi pa lahko najdemo tudi živčna prenešalca serotonin in anadamid, ki prispevata k občutk sreče in evrorije, kar seks zagotovo predstavlja.

Naslednjič si večer raje popestrite s hrano ... Kaj pravite?

prejšnji članek
Kaj lahko storite proti zadrževanja vode v nogah
Zdravje
Kaj lahko storite proti zadrževanja vode v nogah
naslednji članek
Osvežujoč koktajl lubenice in mete
Kulinarika
Osvežujoč koktajl lubenice in mete