klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Mogoče se preveč ubadate s hujšanjem

28. 2. 2017; 01.24
Avtor: ud
solata, hujšanje

foto: Profimedia

Raven trebušček, čvrsta zadnjica in še kaj so tisti lepotni ideali, h katerim stremimo. Vendar za doseganje teh idealov počnemo marsikatero napako, zaradi katere ne moremo shujšati.

Nekaj je biti izjemno discipliniran in dosleden pri izgubljanju telesne teže, spet drugo pa je pretiravati in svoje telo tako ali drugače gnati čez vse meje za vsako ceno. Pretiravanje ni priporočljivo, saj se vam lahko vse prizadevanje povrne z negativnimi posledicami. Kako pa veste, kdaj v svoji vnemi po izgubljanju teže pretiravate?

Najljubša jed

Res je pohvalno, da se v času diete odpoveste jedem, ki jih imate radi, a načeloma niso povsem zdrave. A če se boste vsemu temu odpovedali, vam lahko pri doseganju idealne telesne teže spodleti. Če ste se zavezali, da se boste izogibali nekateri hrani za vsako ceno, se utegne zgoditi, da takrat, ko hrane, ki jo odobravate, ne boste imeli pri roki, pač ne boste jedli. Preskakovanje obrokov pa nikakor ni dobro, sploh ker se nam lahko pozneje maščuje v obliki prenajedanja. Privoščite si svojo najljubšo, grešno jed vsaj enkrat na teden.

Vsak dan telovadite

Če ste že povsem izčrpani, nemirni, živčni in vas vse boli, pa kljub temu še vedno zgodaj vstajate in hodite teč ali vsak dan do pozne ure vrtite pedala, je skrajni čas, da malo premislite vse skupaj. Če se zavoljo kurjenja kalorij odpovedujete svojemu družabnemu življenju, drugim dnevnim opravilom in celo za zdravje pomembnim dejavnostim, kot sta spanje in počitek, boste kmalu osamljeni, depresivni in nenehno lačni, zaradi česar boste zapadli v vrtinec prenajedanja. Telo potrebuje počitek, zato si raje privoščite kakšen dan brez telovadbe.

Manj kot 1200 kalorij 

Čeprav se morate pri hujšanju odreči nekaj kalorijam in čeprav se kalorične potrebe od ženske do ženske močno razlikujejo, vendarle pri doseganju želenega cilja ne smete pasti pod mejo – 1200 kalorij dnevno.

prejšnji članek
Ste vedeli, kaj vse mažete nase?
Moda&Lepota
Ste vedeli, kaj vse mažete nase?
naslednji članek
FOTO: Igralca Domna Valiča smo ujeli z novim dekletom
Svet slavnih
FOTO: Igralca Domna Valiča smo ujeli z novim dekletom