Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pozor, jeste ga tudi vi, pa tako je škodljiv!

5. 3. 2017; 07.07
Avtor: A.S.
prigrizki, slani, sol

Čips spada med manj zdrave prigrizke. foto: profimedia

Mnogi ga obožujemo, po njem posežemo večkrat in se ne zavedamo, da je tako zelo škodljiv za naše zdravje. Ga jeste tudi vi?

Mediji po vsem svetu ves čas opozarjajo o nezdravi in zelo škodljivi hrani, ki je pogosto na našem jedilniku. Da so nekatera živila zares zelo strupena za naše telo, govorijo mnoge raziskave. Pogosto uživanje škodljive hrane lahko pusti trajne posledice za zdravje, zato je prav, da vemo, katera živila spadajo med najbolj strupena.

Eno takšnih je čips, o katerem so se razpisali številni tuji mediji. Mnoge raziskave so čips označile za eno bolj škodljivih živil, seveda, če je ta zelo pogosto na vašem jedilniku. Mediji pišejo, da je čips zelo priljubljen prigrizek, mnogi ga uživajo zelo pogosto. Nekatere raziskave so pokazale, da nas to živilo lahko celo zasvoji. A čips je pogosto pripravljen na način, ki za naše zdravje ni najboljši.

Mnogi proizvajalci pripravljajo ta priljubljeni prigrizek na način, ki povzroča raka. Ta največkrat ni izdelan le iz krompirja, dodani so mu mnogi ojačevalci okusa, barvila, soli. Pečen je v cenejšemu olju. Nekateri proizvajalci po svetu krompir nadomestijo s cenejšimi živili, kot so riževi, pšenični ali koruzni kosmiči. Cvrejo ga v manj kvalitetnih oljih, pri čemer se sprošča akrilamid. To je kemikalija, ki dokazano povzroča raka, če jo pogosto vnašamo v svoje telo.

Če se vašemu priljubljenemu prigrizku ne morete popolnoma odreči, ga jejte manj pogosto in v manjših količinah. Izberite takšnega, ki je pečen v pečici, ki je pripravljen iz kvalitetnih sestavin, zelo hitro pa ga lahko naredite tudi sami.

Za eno najbolj pogostih lončnic, ki jo imamo doma skoraj vsi, so trdili, da je tako strupena, da nas lahko ubije v 15 minutah. Je res? Kliknite tukaj in preberite!

prejšnji članek
FOTO: Vedno modna nekdanja prva hči Združenih držav Amerike
Moda&Lepota
FOTO: Vedno modna nekdanja prva hči Združenih držav Amerike
naslednji članek
Hujšanje se začne zjutraj
Moda&Lepota
Hujšanje se začne zjutraj