900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Triki, ki takoj preženejo vonj po tobaku

13. 10. 2023; 02.00
Avtor: V. M.
ženska, kajenje, cigareta

S preprostimi triki lahko prežene vonj po cigaretah. foto: Profimedia

Če v vašem domu redno kadite, potem se boste neprijetnega vonja težko znebili, saj se slednji navzame tudi tekstilnega pohištva. Kaj pa obiski ali priložnostno kajenje? Preverite naravne trike za nevtralizacijo neprijetnega vonja po cigaretah.

Neprijeten vonj po cigaretnem dimu, ki je napolnil vaš dom in vas spravil v slabo voljo, lahko preženete na povsem naraven način. Predstavljamo vam nekaj preprostih trikov, s pomočjo katerih bo pod vašimi nosnicami kmalu prijetno zadišalo. Pred tem seveda na stežaj odprite okna, da temeljito prezračite prostore.

Beli vinski kis
Beli vinski kis prav gotovo sodi med najboljše nevtralizatorje cigaretnega dima. Pripravite si mešanico tople vode in kisa, nato pa se s krpo lotite čiščenja. Obrišite mize, omare, police in druge odlagalne površine. Lotite se lahko tudi tal, vitrin, oken in celo sedežne garniture.

Če je vonj po tobaku zelo intenziven, si lahko pomagate tako, da kis natočite v skodelico, ki jo čez noč pustite v prostoru. V kolikor vam močan vonj po kisu ne odgovarja, pa bo morda bolje, da si pomagate z naslednjimi triki …

Soda bikarbona
Tudi vsestranska soda bikarbona vas lahko reši neprijetnih vonjav. Nasujte jo v posodice, ki jih nato postavite v prostore, kjer se je kadilo. Posujete jo lahko tudi po tkanini, kjer jo pustite 24 ur, nato pa bela zrnca preprosto posesajte. Na ta način se lahko znebite vonja iz preprog, sedežnih garnitur in naslonjačev.

Mamljivi vonj citrusov
Hitro, učinkovito in naravno boste vonj po tobaku pregnali tudi s pomočjo pomaranč in limon. Olupite jih, razdelite na krhlje, nato pa skupaj z olupki razporedite po malih krožnikih. Postavite jih po stanovanju in pustite, da se posušijo. Prijetno žgečkljiv vonj bo kmalu napolnil prostor.

prejšnji članek
Zakaj se psih in mačkah pojavi očesni izcedek?
Življenjski slog
Zakaj se psih in mačkah pojavi očesni izcedek?
naslednji članek
RECEPT: Slastna bučna juha s kostanji
Kulinarika
RECEPT: Slastna bučna juha s kostanji