tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

italija, covid potrdilo Svet24.si

Covid-19 potrdila bodo obvezna za vse delavce v ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

hana Njena.si

Sanjski moški: Goran in Hana spet skupaj!?

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Trik: Kako zbistriti motno juho?
| V. M.

Trik: Kako zbistriti motno juho?

Govejo juho lahko zbistrite s preprostim trikom., Profimedia

Se vam je že zgodilo, kajne? Naj vas potolažimo, še tako odlični gospodinji se lahko pripeti, da se ji juha ponesreči. A ne skrbite, s pomočjo preprostih trikov, bo juha zopet bistra in slastna!

Včasih so rekli, da ni nedeljskega kosila brez dobre domače goveje juhe. Sicer pa kraljica slovenskih juh prija ne glede na dan v tednu. Jo tudi vi radi postrežete?

Prava goveja juha mora biti tako bistra, da pogled v lonec seže vse do dna. Pa ni vedno tako, kajne? Uh, prav zlahka se namreč pripeti, da postane motna. Slednje se lahko zgodi že, če nismo dovolj pozorni, medtem ko čakamo, da voda s sestavinami zavre. Če bo torej juha na hitro zavrela in brbotala več kot minuto, vam pogled na kalno juho zagotovo ne uide. Pozorni bodite tudi na tekočino, ki jo dodajate juhi med kuhanjem. Pazite, da ne prilivate hladne vode, dodajte raje mlačno ali vročo.

Kako si torej pomagati, če nas neprijetno preseneti kalnost juhe?

- Olupite manjši krompir, ga dobro operite, razpolovite in dodajte juhi. Učinek bo skorajda čaroben, že po nekaj minutah bo vaša juha zopet bistra.


- Juho lahko zbistrite tudi ob koncu kuhe. To storite tako, da jušno osnovo precedite, jo počasi zavrete in ji z metlico dodajate sneg iz beljaka. Slednji bo zakrknil in med lahnim brbotanjem nase navezal vse snovi, ki lebdijo v juhi. Opazili boste, da se bo beljak obarval v sivo belo peno, ko bo juha bistra, jo preprosto odstranite iz tekočine.


- Bistrino juhe lahko dosežete tudi tako, da v tekočino položite očiščene jajčne lupine.

Tako, s pomočjo naštetih trikov, vam kalna juha zagotovo ne bo več pokvarila kosila.

Veselo kuhanje in dober tek!