ana dolinar 1 Odkrito.si

Joj, kako sta zrasli punci Ane Dolinar!

David Beckham, Elton John Svet24.si

Vsi govorijo o tem: poglejte, kaj je po poljubu z ...

nessie Svet24.si

VIDEO: Nessie obstaja! "Videla" jo je 8-letna ...

911_rotated Svet24.si

FOTO: Njegovim poceni vinjetam je nasedlo 3500 ...

sladoledna lučka Najstnica.si

V boj proti vnetju s sladolednimi lučkami

donald melania trump Njena.si

Donald Trump poskrbel za ogorčenje

harry, meghan markle2 Njena.si

Razkrit resnični razlog Harryjevega joka na ...

Športne vaje za dni, ko smo leni
| ud

Športne vaje za dni, ko smo leni

Naj vas razveselimo z novico, da obstaja tudi telovadba za tiste dni, ko smo leni. Gre za vaje, ki vračajo energijo in poženejo kri po žilah – že z malo truda.

S telovadbo ne le da vzdržujete idealno telesno težo in čvrstost mišic, ampak gibanje, ki pospeši srčni utrip, tudi izboljšuje razpoloženje in koristi možganom. Če je torej vaš izgovor lenoba, naj vam predstavimo vadbo, za katero vam sploh ni treba iz spalnice.

Kako telovaditi

Najprej boste morali vstati iz postelje. Nato pa sledite navedenim vajam tako, da vsak set vaj izvedete brez počitka. Ko opravite prvi set vaj, si vzemite od 30 do 60 sekund odmora, preden celoten krog ponovite še enkrat. To je vse! Če si resnično želite izziva, ponovite krog še tretjič. Za začetnike je priporočljivo, da telovadite dve seriji po osem ponovitev vsake vaje, rekreativci dve seriji po deset ponovitev vsake vaje in tisti bolj napredni tri serije po deset ponovitev vsake vaje.

Foto: Profimedia - 10-sekundni superman: Lezite s trebuhom na tla. Roke so iztegnjene naprej, pogled pa usmerjen v tla. Istočasno dvignite roke in noge za okoli deset sekund.

Sklece v naklonu

Predeli, ki bodo »delali« med vajo, so prsi, zgornji del rok, ramena in trup. Med vajo naj bo telo ravno. Z rokami se naslonite na tla, stopala pa naj bodo na sedalu stola. Pokrčite roke in prsi približajte tlom, pri čemer naj se boki gibljejo usklajeno s preostalim telesom. Dvignite se v izhodišče in ponovite.

Foto: Profimedia - Počep je vaja, ki bo utrdila mišice kolena. Z nogami stojte v širini ramen in se spustite tako, da zasučete hrbtenico, kot da bi hoteli sesti.

Iz počepa v poskok 

Pri tej vaji bodo trpele noge in zadnjica. Ko boste pri vaji »pristajali«, se spustite v naslednji počep. Pokrčite kolena in spustite boke navzdol v nizki počep. Iz tega položaja skočite visoko, kolikor lahko, noge so zravnane. Doskočite mehko, s pokrčenimi koleni, in ponovite.

Foto: Profimedia - Primer vaje, ki se imenuje V-sedenje.

V-sedenje 

Ta vaja je namenjena mišicam v predelu trebuha. Sedite na tla s pokrčenimi koleni. Noge dvignite od tal tako, da bodo meča vzporedno s tlemi. Istočasno zgornji del telesa nagnite čim bolj nazaj. Roke so iztegnjene naprej. Poskusite v položaju zdržati čim dlje.