900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To je hrana, zaradi katere bo vaša koža sijala

15. 5. 2021; 02.00
Avtor: K.M.
hrana, mandarine
Če nimate pravilne prehrane, vam pri zdravju kože ne more pomagati nobena krema.

Ko govorimo o naravnem sijaju kože, resnično veljajo besede, da ste to, kar jeste. Če se vam na obrazu pokažejo akne, takoj pomislite na zunanje čiščenje, a bi v resnici svoje misli morali usmeriti v prehrano in snovi, ki jih vnašate v telo. Številni strokovnjaki za prehrano namreč trdijo, da obstaja hrana, ki poskrbi, da na rdečico, zabuhlost, draženje, gube, akne in še številne druge pojave ne boste niti pomislili več. 

Jajca so za vas zdrava, zaradi številnih razlogov. Ker vsebujejo cink, pa odigrajo tudi pomembno vlogo pri ohranjajo naravni sijaj vaše kože. Le-ta pomaga pri uravnavanju ravni olj v koži in pri nastajanju kolagena, ki poskrbi, da je vaša koža napeta, čvrsta in mladostna. Zato poskrbite, da si bosta za zajtrk ali večerjo večkrat privoščili eno izmed oblik pripravljenih jajc. 

Losos velja za superhrano, ko govorimo o naravnem sijaju kože. Ima visoko vsebnost omega 3 maščob, ki ohranjajo vašo kožo brez gub, zmanjšujejo vnetja in prepričujejo razgradnjo kolagena. Vaša koža posledično ostaja gladka, mlada in zdrava. 

Avokado je zelo priljubljena sestavina pri pripravi obraznih mask, zato je povsem logično, da to priljubljeno živilo vpliva na zdravje kože tudi takrat, ko ga zaužijete. Vsebuje veliko vlaknin, beljakovin, magnezija in vitaminov, hkrati pa vsebuje tudi biotin, ki pomaga preprečiti krhke las in nohte ter pomaga v boju proti suhi koži. 

Mandarine so odličen vir vitaminov A in C, ki pomagata v boju z aknami in pri obnovitvenem procesu vaše kože. Fine linije in gube je veliko lažje upravljati z veliko vitamina A, ki ima odlične lastnosti za boj proti staranju kože. Vitamin C pa pomaga pri proizvodnji kolagena, ki ohranja kožo prožno. 

Kako se rešiti luskaste kože? Preverite tukaj! 

prejšnji članek
To so sestre Sanje Munda
Resničnostni šovi
To so sestre Sanje Munda
naslednji članek
Luka Šulić pokazal svoj mali čudež
Svet slavnih
Luka Šulić pokazal svoj mali čudež
#obraziavenija
obraziavenija