Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Za večjo motivacijo: Želite shujšati?
| R.A./Maja

Za večjo motivacijo: Želite shujšati?

Pixabay

Želite shujšati? Se otresti slabih razvad? Spremeniti življenje? Zdaj je čas, da končno sprejmete prelomne odločitve!

1. Vsakokrat, ko morate sprejeti kakšno težavno odločitev, se vprašajte, ali si zastavljeni cilj resnično želite doseči ali to od vas zahteva kdo drug.

2. Izberite pravi trenutek. Odločitev nikar ne sprejemajte v obdobjih, ko ste v stresu. Vendar pazite, da to ne postane ponavljajoč se izgovor, da težavnih odločitev ne bi nikoli sprejeli.

3. Iz svojega besednjaka črtajte nikalnice, kot so: »To mi ne bo nikoli uspelo«, »Mislim, da nisem sposobna ...«, »Rada bi, toda ...«.

4. Zastavite si le en cilj naenkrat. Tvegano je začeti dieto tik pred pomembnim izpitom ali v trenutku, ko se skušate odvaditi kajenja, kajti oba načrta bi lahko naenkrat padla v vodo.

5. Potrudite se in nikoli ne odnehajte na pol poti, čeprav na poti do cilja opazite, da ta niti ni bil tako pomemben ali da vam njegova uresničitev ne pomeni veliko. Če uresničevanje cilja opustite na polovici, to pomeni, da ste zanj po nepotrebnem zapravljali svoj dragoceni čas in energijo. Če ga izpeljete do konca, pa se to pozneje vseeno lahko izkaže za koristno.

6. Raje določeno nalogo opravite prej, kakor da z njo odlašate. Tudi če imate na voljo veliko časa, se zadeve lotite takoj in jo opravite še pred iztekom roka.

7. Z majhnimi koraki se prav tako pride do cilja. Primer: odpovejte se le eni stvari na dan. Če bi radi opustili kajenje, se najprej odpovejte cigareti, ki ste jo vselej pokadili ob jutranji kavici.

8. Svoje načrte vedno napišite na papir in jih potem redno prebirajte. Tako boste sproti preverjali, do katere točke ste prišli z njihovim uresničevanjem.

9. Izdelajte si terminsko tabelo. Če imate, na primer, za pisanje službene predstavitve na voljo sedem dni, načrtujte, da boste za zbiranje gradiva potrebovali dva dni, dva za prebiranje zapiskov, dva za samo pisanje in enega za pregled.

10. Določite si razumen rok in ga skušajte spoštovati. Načrtujte, da boste za pisanje nekega poročila potrebovali pet ur, za pripravo na pomemben izpit pa tri mesece.

11. Nikar se ne preobremenjujte z različnimi stresnimi nalogami. Naporen in neuspešen dan vas lahko privede k iskanju kompromisnih rešitev, ki lahko omajejo vašo voljo.

12. Vsakokrat, ko dosežete neki cilj, si privoščite nagrado. Za vsak izgubljen kilogram si, na primer, kupite nov kos garderobe. Po uspešno opravljenem izpitu pa si lahko privoščite večerjo v restavraciji.

13. Stopite v stik s kom, ki si je zastavil enake cilje. Če se bojite, da sami ne boste uspeli, v telovadnico hodite skupaj s prijateljico ali pa dieto začnite skupaj s prijateljem.

14. Svoje načrte zaupajte prijateljici. Tako boste na neki način prisiljeni načrt izpeljati do konca oziroma pojasnjevati, da vam ni uspelo, ker ste imeli premalo volje.

15. Združite prijetno s koristnim. V tistem, kar morate uresničiti, poiščite pozitivno in zabavno plat. Če se morate, na primer, zaradi službenih potreb naučiti nemško, pomislite, da se boste tako lahko pogovarjali s tistim očarljivim moškim iz Berlina, ki ga vsako leto srečujete na sejmu.

Preberite tudi, katera je bila najbolj priljubljena dieta leta 2016. Kliknite tukaj!