bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

Klemen Žibert
Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj pravi Žibert?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

TABU: 'Med ginekološkim pregledom sem spustila prdec!'

5. 5. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
Da, tudi to se lahko pripeti, da nas močno napenja ravno v času ginekološkega pregleda. V današnji objavi razkrivamo, kaj si o takšnih nerodnih situacijah mislijo ginekologi.

Nezgodo z 'vetričem' vam ginekolog ne bo zameril. foto: Profimedia

Za vrati ginekološke ambulante se prebujajo tudi takšne teme, o katerih dekleta in ženske ne govorimo pogosto. No, ja, razen v medsebojnih zaupnih klepetih, ki so običajno pospremljeni z obilico smeha. Med slednje sodi tudi tema o 'vetričih', ki lahko svoj trenutek slave doživijo ravno med ginekološkim pregledom. Se vam je že kdaj pripetila takšna nerodnost? Je čisto malo manjkalo in ste si oddahnile, ker ste zapustile ordinacijo s pokončno glavo?

V nadaljevanju si preberite tabu izkušnjo z vetričem, na to temo pa smo za rokav pocukali tudi enega izmed slovenskih ginekologov, ki nam je zaupal, kaj si misli o prdcih na ginekološkem stolu.

Izkušnja bralke
''Enkrat me je pred obiskom ginekologa strašno napenjalo. Seveda se mi je zgodilo tisto, česar me je bilo najbolj strah. Ravno ko sem sunila z medenico v zrak (da se primerno namestim), sem spustila vetrič. Tak kot ga spusti zvok balona. Nočna mora! Le kaj za vraga si je mislil?! Rekel ni nič.''

Mnenje slovenskega ginekologa
''Običajno se pripravimo za obisk gledališča, kina, kavarne in tudi za obisk pri zdravniku ali ginekologu. Ideja za pregled se ne porodi kot strela z jasnega in je običajno načrtovan, zato je priporočljivo, da se nanj ustrezno pripravimo. Pred obiskom odsvetujemo uživanje hrane, ki napenja ali povzroča druge prebavne zadrege. Če se kljub temu zgodi kaka "nerodnost",  tega pač ne vzamemo za nesramnost,'' je pojasnil ginekolog.

Preberite si še: TABU: 'Sram me je, moje sramne ustnice so kot cvetača!'

prejšnji članek
Šok, našli smo celoten zapis! Če bi živele v letu 1955 bi morale delati tole …
Zdravje
Šok, našli smo celoten zapis! Če bi živele v letu 1955 bi morale delati tole …
naslednji članek
Trik: Kako zbistriti motno juho?
Zdravje
Trik: Kako zbistriti motno juho?
#obraziavenija
obraziavenija