kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Priljubljena obutev, ki v resnici škodi vašemu zdravju

17. 5. 2017; 03.00
Avtor: K.M.
japanke
V toplih mesecih je ta obutev ena izmed najbolj priljubljenih, a ima na vaše telo kljub temu zelo negativen vpliv.

Obutev je eden izmed najbolj pomembnih kosov vaše garderobe in to ne zato, ker morajo biti čevlji vedno najbolj modni in najlepši, ampak zato, ker vplivajo na zdravje vašega celotnega telesa. Kljub temu, da je bosa hoja tudi zelo zdrava, pa vam morajo čevlji, ki jih nosite večino dneva, dajati pravilno in zadostno podporo. Pa je z njimi vedno tako?

Kar nekoliko žalostno je to dejstvo, da pri izbiri obutve v večini primerov gledate na njen videz in modno ustreznost, le redko pa se ob nakupu dejansko preveri, kakšno oporo nudi in kako bo vplivala na noge, telo in samo držo posameznika. Te težave velikokrat povezujejo z visoko peto, a so te domneve nepravilne. Predvsem pa čevlji z visoko peto v večini primerov, tudi te morate sicer izbrati premišljeno, nudijo dobro oporo, pomagajo pa tudi pri težavah z ravnim podplatom. 

foto: Profimedia

Najslabši čevlji za vaše zdravje so čevlji z ravnim podplatom, sandali, japanke in čevlji narejeni iz sintetičnih materialov. Japanke recimo povezujejo z bolečinami nog, gležnjev in kolen. Hkrati lahko opazite vihanje prstov, zaradi načina hoje v teh čevljih. Podobno je tudi s sandali in čevlji z ravnim podplatom. Največji problem pa je seveda v tem, da vam ne nudijo nikakršne opore in stabilnosti. 

Predvsem v toplejših mesecih, ki prihajajo, morate tako pri izbiri odprte obutve še dodatno paziti in biti zelo pozorni na kvaliteto, ki jo le-ta ponuja. 

prejšnji članek
Ananas je zdrav, a nikar ne delajte teh škodljivih napak
Zdravje
Ananas je zdrav, a nikar ne delajte teh škodljivih napak
naslednji članek
To je vzrok za pojav debele kože na stopalih
Zdravje
To je vzrok za pojav debele kože na stopalih