zagreb, poplave Svet24.si

FOTO: Del Zagreba pod vodo, na ulici zeva ...

Brachypelma emilia, mehiška rdečenoga tarantela Svet24.si

Na pokopališču ga je pričakala tarantela

zmavc1 Svet24.si

»Midva sva lahko vzor osamljenim, da je lahko ...

vili kovacic bobo Reporter.si

Ivan Gale proti Viliju Kovačiču: Sama hudobija ...

milan krek Necenzurirano

Seminarska naloga Milana Kreka #kolumna

hana Njena.si

Hana že pri Goranu v Berlinu

poljska slovenija katovice pm Ekipa24.si

Svinjarija! SLOVENCI so se morali po škandalu z ...

Priljubljena obutev, ki v resnici škodi vašemu zdravju
| K.M.

Priljubljena obutev, ki v resnici škodi vašemu zdravju

V toplih mesecih je ta obutev ena izmed najbolj priljubljenih, a ima na vaše telo kljub temu zelo negativen vpliv.

Obutev je eden izmed najbolj pomembnih kosov vaše garderobe in to ne zato, ker morajo biti čevlji vedno najbolj modni in najlepši, ampak zato, ker vplivajo na zdravje vašega celotnega telesa. Kljub temu, da je bosa hoja tudi zelo zdrava, pa vam morajo čevlji, ki jih nosite večino dneva, dajati pravilno in zadostno podporo. Pa je z njimi vedno tako?

Kar nekoliko žalostno je to dejstvo, da pri izbiri obutve v večini primerov gledate na njen videz in modno ustreznost, le redko pa se ob nakupu dejansko preveri, kakšno oporo nudi in kako bo vplivala na noge, telo in samo držo posameznika. Te težave velikokrat povezujejo z visoko peto, a so te domneve nepravilne. Predvsem pa čevlji z visoko peto v večini primerov, tudi te morate sicer izbrati premišljeno, nudijo dobro oporo, pomagajo pa tudi pri težavah z ravnim podplatom. 

Foto: Profimedia

Najslabši čevlji za vaše zdravje so čevlji z ravnim podplatom, sandali, japanke in čevlji narejeni iz sintetičnih materialov. Japanke recimo povezujejo z bolečinami nog, gležnjev in kolen. Hkrati lahko opazite vihanje prstov, zaradi načina hoje v teh čevljih. Podobno je tudi s sandali in čevlji z ravnim podplatom. Največji problem pa je seveda v tem, da vam ne nudijo nikakršne opore in stabilnosti. 

Predvsem v toplejših mesecih, ki prihajajo, morate tako pri izbiri odprte obutve še dodatno paziti in biti zelo pozorni na kvaliteto, ki jo le-ta ponuja.