benedetti Odkrito.si

Odločna poteza Ksenije Benedetti

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 24. aprila

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

Toronto, kombi Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

severina pevka hrvaška Njena.si

Severina šokirana in v solzah

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Naravna znanstvena metoda za dvakrat hitrejšo rast las
| V. M.

Naravna znanstvena metoda za dvakrat hitrejšo rast las

Predstavljamo vam trik, s katerim boste na naraven način spodbudili rast las in preprečili njihovo izpadanje.

Foto: Ste opazili, da vam izpadajo lasje? Pomagajte si z domačo metodo iz čebule.

Najpomembnejši del lasu je lasni mešiček. Iz njega izrašča las, ki je na dnu mešička odebeljen v lasno čebulico. Imunski sistem čebulice se lahko zlahka poruši, kar lahko vpliva na izpadanje las. Krvne žilice se nahajajo v lasni brbončici, ki je prav tako pomemben del lasnega mešička. Slednja namreč nadzira stanje in rast lasu, kar pomeni sledeče: če lasna brbončica ali papila odmre, potem bo odmrl tudi las, če pa ostane brbončica nepoškodovana, las pa je izpadel zaradi drugih vzrokov, bo na njegovem mestu zrasel nov las. Da bi ohranili lasne mešičke žive, moramo poskrbeti za dobro prekrvavljenost las in lasišča.

Kako poskrbeti za naravno prekrvavitev las in lasišča?

Ne le moški, tudi ženske se soočamo z izpadanjem las. Ste vedeli, da lahko v povprečju na dan izgubimo od 50 do 100 las? Veliko, kajne? Na slednje še dodatno vpliva duševni stres in skrbi, s katerimi se srečujemo. Da bi poskrbeli za zdravo lasišče, si lahko pomagate z naravnim pripravkom iz čebule, ki ne vpliva zgolj na intenzivno prekrvavitev lasišča, pač pa povzroča hitrejšo rast las. Poleg odlične preventive pred izgubo las, se pripravek ponaša tudi z antibakterijskim učinkom, ki predstavlja naravno preventivo proti bakterijam na lasišču. Tudi slednje namreč vplivajo na izgubo las.

Čebula je bogata z žveplom, ki ima pri rasti las pomembno vlogo. Sicer pa je sam sok čebule najpomembnejši del pripravka, njegove učinkovine namreč intenzivno povečajo krvni obtok. ''Uporaba čebule je odlična preventiva pred izgubo las. Pomaga pri prekrvavitvi lasišča in zgostitvi las, preprečuje pa tudi njihovo prezgodnje sivenje,''  pravi lepotna strokovnjakinja Shruti Goenka.

Foto: profimedia - Narežite dve čebuli, dodajte žlico medu in sestavine zmiksajte s paličnim mešalnikom.

Učinkovito, naravno in poceni

Recept za pripravek iz čebule: Olupite in narežite dve čebuli, nato pa koščke zmešajte s paličnim mešalnikom v gladko kašo. Slednji dodajte žlico medu in pripravek še enkrat premešajte. Kašo nanesite na lasišče in pustite delovati od pol do ene ure. Pripravek nato izperite s šamponom. Metodo lahko ponovite večkrat na teden ali zgolj tu in tam, da poskrbite za preventivo in zdravje vaših las in lasišča. 

Obstajajo dokazi da sok čebule deluje na vzpodbuditev lasnih mešičkov?

Dermatološki časopis The Journal of Dermatology je objavil študojo, tekom katere so raziskovalci ugotavljali vpliv soka čebule na avtoimunsko bolezen alopecia aretata, kjer oseba izgublja lase in dlake po telesu. Slednje povzroči, da lastni imunski sistem napade lasne in dlačne mešičke, kar povzroči izpadanje las. Testiranci so si sok čebule nanašali na lasišče dva meseca, dvakrat na dan. Rezultati so pokazali ponovno rast las pri 87 – odstotkih testirancev.

Preberite si še: To je vzrok za pojav debele kože na stopalih

Foto: Profimedia - Umivajte lase z blagim zeliščnim šamponom.