Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Krvavite med spolnim odnosom? Hitro obiščite ginekologa!

7. 6. 2017; 01.00
Avtor: K.M.
moški, ženska, postelja, odnos

Krvavenje med spolnim odnosom uniči atmosfero, hkrati pa je lahko pokazatelj česa hujšega. foto: Profimedia

Vsak netipičen pojav lahko kaže na to, da je nekaj narobe. Raje preventivno obiščite ustreznega zdravnika in ne čakajte brez ukrepanja.

Krvavenje med izgubo nedolžnosti je nekaj povsem normalnega, a ne nujnega, saj se pri prvem spolnem odnosu velikokrat pretrga himen oziroma deviška kožica, tanka in prožna opna, ki delno zapira vhod v nožnico. Velikokrat pa se občasne krvavitve pri ženskah pojavljajo tudi pri spolnih odnosih, ki sledijo izgubi nedolžnosti. Morda pri tem ne gre za nič, kar bi lahko ogrožalo ženskino zdravje ali celo življenje, a večina vseeno pri tej situaciji naredi veliko in ključno napako. Ne obišče ginekologa, ki bi lahko o sami krvavitvi podal strokovno mnenje. 

Z vprašanjem ''Je krvavitev pri spolnem odnosu nekaj normalnega, ali je to znak za preplah?'' smo se zato obrnili na prof. dr. Špelo Smrkolj, dr. med., specialistko ginekologije in porodništva iz Medicinskega centra Barsos, ki poudarja, da krvavitev po spolnem odnosu nikakor ni nekaj normalnega. ''Nobena krvavitev po spolnem odnosu ni normalna, vendar to ni nujno znak za preplah. Krvavitev po spolnem odnosu je lahko znak bolezenskih sprememb materničnega vratu, lahko gre za vnetje ali pa za nastanek predrakavih sprememb, včasih je lahko vzrok za krvavitve po spolnem odnosu tudi benigni izrastek na materničnem vratu, lahko pride tudi do okužb v nožnici. Vzrokov je lahko še več, zato je dobro, da v primeru krvavitev obiščete ginekologa, ki bo s pregledom materničnega vratu izključil vsa pomembna bolezenska stanja, ki jih lahko povzročajo.''

Preberite še: Kako pogosto se za umetno prekinitev nosečnosti odločajo Slovenke? in Glivična vnetja lahko prizadenejo čisto vsako žensko.

prejšnji članek
Japonska metoda, ki ekspresno hitro topi maščobe okoli trebuha
Zdravje
Japonska metoda, ki ekspresno hitro topi maščobe okoli trebuha
naslednji članek
Ilka Štuhec: Čustven spomin, ki zareže v srce …
Svet slavnih
Ilka Štuhec: Čustven spomin, ki zareže v srce …