kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Vesele novice iz UKC: Kristalni zvok je zdravilo prihodnosti!

4. 6. 2017; 12.01
Avtor: Katja Štingl/Bodi zdrava
gaja klas

"Ženske se premalo zavedajo, da se v maternici skriva središče njihove ženske moči, neusahljiv vir modrosti, ki ustvarja nedojemljivo," pravi Gaja Klas. foto: Bodi zdrava

Gaja Klas, mamica treh otrok, je odkrila popolnoma nove dimenzije zvoka z visokimi vibracijami kristalnih pojočih posod SoundGalaxies ter končala šolanje v tujini kot prvi slovenski aurasound zvočni terapevt.

»Vesele novice iz UKC. Z enim od pacientov smo dobili stik, čeprav je bil že odpisan. Sliši in izvede lažje gibe po navodilu. Vesela. Jutri pa v novo zgodbo z zvokom odpirat srca in prostor, kjer je vse mogoče!« Takšen je bil pred kratkim zapis zvočne terapevtke Gaje Klas na družbenem omrežju, ki je marsikomu polepšal dan in vrnil upanje tam, kjer ga ljudje najbolj potrebujemo.

Skozi leta raziskovanja holističnega zvoka v Sloveniji in tujini je Gaja, mamica treh otrok, odkrila popolnoma nove in čiste dimenzije zvoka z visokimi vibracijami kristalnih pojočih posod SoundGalaxies ter končala šolanje v tujini kot prvi slovenski Aurasound zvočni terapevt.

Kdaj ste se prvič srečali s holističnim zvokom?
Pri nas so najbolj razširjeni in znani gongi, ki so bili tudi moj prvi stik s tovrstnim zvokom. Kot mlada mamica sem jih hodila poslušat, saj mi je ura poslušanja gongov nadomestila marsikatero uro spanja, napolnili so me z energijo, resnično sem se spočila. Tako sem se začela zanimati za zvočne meditacije, zvočne kopeli, začela sem raziskovati zvok in kmalu odkrila popolnoma nove dimenzije. Tako zvokov kot prvinskih glasbil.

Začeli ste z gongi, nadaljevali s tibetanskimi pojočimi posodami, vse to pa vas je pripeljalo do kristalnih pojočih posod in vilic, za katere ste se odločili tudi izšolati.


Tako je. Pri svojem delu – tako skupinskih kot individualnih terapijah – sem ugotovila, da različne frekvence zvoka pri ljudeh sprožijo različne odzive, občutja. V nas se skrivajo neraziskana področja duše in zvok je izvirna pot do odgovorov, ki jih skrivamo v sebi, a da pridemo do njih, se moramo podati na pot, na kateri so včasih potrebne višje vibracije. Tako sem vključila še kristalne posode in vilice, s katerimi se lahko na zvočnem potovanju potopimo v resnične globine svojega bistva.

Zvočno potovanje … sliši se zanimivo. Kako je to videti v praksi?
Pripravim prijetno okolje, v katerem se udeleženci lahko sprostijo, medtem ko udobno ležijo na tleh. Po navadi začnem potovanje z zvokom školjke, to je prvinsko glasbilo, ki so ga za zdravljenje uporabljali že ljudje, ko so še živeli v jamah. Potem pa nadaljujem z različnimi starodavnimi zvoki, ki imajo tudi različno frekvenco, in priporočam udeležencem, da samo opazujejo, kaj se dogaja z njimi. Zdravilen zvok pomirja, sprošča in osvobaja, odpravlja psihofizične blokade in pomaga do boljše intuicije, do stika s samim seboj. Na zvočnih urah nekateri doživijo celo zunajtelesno izkušnjo. Zanimivo je tudi to, da zvok gongov in drugih holističnih glasbil prek vibracij zelo močno in globoko doživljajo tudi gluhi.

Ali menite, da lahko hrup poškoduje našo avro?


Zagotovo ima močan vpliv. Dandanes smo dnevno tako izpostavljeni raznim motečim zvokom, šumom iz okolice, da sami sebe sploh ne slišimo več. Ne slišimo zvoka bitja svojega srca, zvoka diha, vseh teh notranjih glasov, ki nam pomagajo, da se harmoniziramo, da v njih najdemo moč in da smo zdravi. Premalo se zavedamo, kakšno moč ima zvok, in dejstva, da se mora telo ves čas truditi, da se vrača v ravnovesje. Z zvočno terapijo lahko ta proces harmoniziranja pospešimo oziroma telo spravimo v druge, višje frekvence, ki nam pomagajo, da gremo lažje in bolj polno naprej.

Kakšen učinek na telo imajo kristalne posode?
Različni deli našega telesa imajo različne resonančne frekvence (frekvenca, s katero naravno bitje vibrira). Ko del telesa vibrira zunaj svoje resonančne frekvence, lahko rečemo, da se razglasi, in takrat zbolimo. Kristalne posode so narejene iz kremenovega peska, čistega kvarca, in glede na to, da imajo telesne celice kristalno sestavo, v kateri je tudi kremen, ki v celicah uravnava naše elektromagnetne energije, čisti ton kristalne posode zavibrira celotno naše telo, ga uglasi in celostno harmonizira. Kvarc je silicij. Uporablja se tudi v moderni tehnologiji in elektronskih čipih, saj v najkrajšem času prenese največ informacij. Kristale se da informirati in programirati, prav tako tudi vodo, zato imajo posode tako globok vpliv na naše telo.

Veliko delate tudi z ženskami. Opažate, da nismo povezane s svojo maternico. Kakšno sporočilo imate zanje?


Ženske se premalo zavedajo, da se v maternici skriva središče njihove ženske moči, neusahljiv vir modrosti, ki ustvarja nedojemljivo, kadar je povezan z maternico matere zemlje, našo veliko mamo. Vsem ženskam zato iskreno polagam na srce: neizmerno se zaljubite v vsako celico svojega telesa, v vsako gubo, vsako poro, oblino in vsak kilogram, ki se vam zdi, da je preveč. Neizmerno se zaljubite in si dovolite resnično do medenice zadihati kot boginja in kraljica. Vredne ste najvišjega spoštovanja, tudi od moških, kot mati, partnerica, prijateljica, sodelavka … zato v odnosih ne sprejmite kompromisov, kajti ljubezen to ni. Z veseljem te vzamem s seboj, na pot, ki ni vedno lahka, je pa edina, na katero je vredno iti. Na pot nazaj k sebi, k svoji izvorni ženski moči. In takrat bo tudi on tam zate, prvinski moški, seveda če boš tako želela.

Preberite tudi: Ginekologi odsvetujejo spolne odnose dva dni pred pregledom. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Bi se tega pri seksu ženske morale sramovati?
Odnosi
Bi se tega pri seksu ženske morale sramovati?
naslednji članek
Test osebnosti: Kako vas vidijo drugi?
Zdravje
Test osebnosti: Kako vas vidijo drugi?