Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako na naraven način očistiti usnjeno torbico?

17. 6. 2021; 04.00
Avtor: J.K.
Torbica in čevlji

Torbico lahko povsem nežno očistite z mešanico vode in kisa. foto: Profimedia

Redna uporaba torbice seveda pusti na materialu tudi sledi. Kako odstraniti madeže in blago obarvanost, ki se lahko pojavi po celotni površini? Slednje je zlasti neprijetno, če je torbica izdelana iz materiala v svetlejši odtenkih. Torej, kako poskrbeti za čistočo, ne da bi poškodovali usnje? Povsem enostavno, s pripravki, ki jih najdete kar v domači kuhinji …

Če vaša torbica ni preveč umazana, jo lahko seveda obrišete zgolj z vlažno krpo, ki ste ji poprej dodali kapljico detergenta. Usnje na koncu obrišite še s suho krpo.

Za odstranjevanje plesni in madežev, ki nastajajo, ko se torbica drgne ob druge materiale (denimo hlače iz jeansa), lahko uporabite mešanico vode in belega vinskega kisa. V skodelici preprosto zmešajte vodo in kis v razmerju 1:1, nato pa v tekočino pomakajte krpo, ožemite in nežno očistite površino. Na ta način boste torbico tudi prijetno osvežili in nevtralizirali morebitne neprijetne vonjave.

Če želite poskrbeti tudi za dodatno nego, lahko pripravite mešanico belega kisa in lanenega olja v razmerju 1:2.  V pripravek pomočite krpo in z njo premažite usnjeno torbico. Pustite, da učinkovine opravijo svoje delo tekom noči, zjutraj pa torbico preprosto zloščite s suho krpo.

Je vaša ljuba torbica počrnela ali pa ste na njej opazili izdatne plesnive madeže? Pa se od nje še ne bi radi poslovili, kajne? Takole si lahko pomagate: Zmešajte vodo in 70 odstotni alkohol, ki se uporablja v gospodinjstvu. V mešanico pomočite krpo in se z njo lotite madežev. Na koncu torbico obrišite z vlažno krpo, ki ste jo sprali pod tekočo vodo.

prejšnji članek
Znani obrazi pokazali svoje zaupanje pravi dami
Svet slavnih
Znani obrazi pokazali svoje zaupanje pravi dami
naslednji članek
Pozabljena vinska rutica: odpravlja žuželke in krče
Svet slavnih
Pozabljena vinska rutica: odpravlja žuželke in krče