Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Domača rešitev za suho in potemnelo kožo na komolcih

17. 7. 2021; 03.00
Avtor: V. M.
Lepota - komolci

Komolce je treba redno razvajati z vlažilno nego. foto: Profimedia

Vas pestijo težave s suho, razpokano, pordelo ali rahlo sivkasto obarvano kožo na predelu komolcev? Uh, neprijetno, zlasti v poletnih mesecih. Preverite, kako si lahko pomagate …

Zakorakali smo v poletje, ko lahko naša koža končno zadiha pod lahkotnejšimi tkaninami. Pa ste pri tem opazili, da vaši komolci niso ravno pripravljeni na vroče poletne dni? Izpod kratkih rokav se že na daleč vidijo sledi razpokanega, sivkastega ali pordelega predela, ki pa se lahko zaradi lažje izpostavljenosti zunanjim dejavnikom tudi vname.

Vzrok za pojav suhe kože tiči v tem, da koža na komolcih nima maščobnih žlez, zaradi česar se izjemno hitro izsuši, postane lahko tudi močno hrapava in neprijetnega temnega videza. Da bi odpravili omenjene nevšečnost, boste morali suho kožo nahraniti, zmehčati in jo dobro zaščititi pred izhlapevanjem vode. A ob tem komolcem privoščite še dodatno nego, ki bo močno skrajšala vašo pot do želenega cilja …

Pri negi telesa se občutljivim komolcem še posebej posvetite. foto: dreamstime

Nežen naravni piling – odstranjevanje odmrlih kožnih celic

Zmešajte enako količino sladkorja in olivnega olja, tako da boste dobili gosto pasto. Sedaj zmes nanesite na komolce in nežno podrgnite. Piling sperite z obilico mlačne vode.  Postopek lahko ponovite enkrat na teden.

Piling za posvetitev temne kože

Če so vaši komolci temno obarvani ali celo posiveli, si lahko pomagate s preprostim pilngom iz limone in sladkorja. Limono preprosto razpolovite, jo posujete s sladkorjem, nato pa sadni polovički vtirajte v kožo na komolcih. Slednje izvajajte nad umivalnikom, po potrebi uporabite še dodatno žličko sladkorja.

Bogata negovalna maska za hrapave komolce

V skodelici zmešajte obilno žlico medu, 2 žlički limoninega soka in dve žlički mandljevega olja. Če želite gostejšo zmes, dodajte žličko sladkorja. Sedaj medeno masko nanesite na komolce, jo nežno vtrite in pustite delovati nekaj minut. Na koncu kožo očistite s toplo vodo in jo namažite s kremo obogateno z ureo.

Preberite si še: Tako se boste znebili glivic na nohtih!

Pri negi telesa se občutljivim komolcem še posebej posvetite.

Pri negi telesa se občutljivim komolcem še posebej posvetite.

prejšnji članek
Pomemben dosežek za Floro Emo Lotrič
Svet slavnih
Pomemben dosežek za Floro Emo Lotrič
naslednji članek
8-urna dieta, ki topi odvečne kilograme
Zdravje
8-urna dieta, ki topi odvečne kilograme