testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Frizerka z noro preobrazbo rešila depresivno najstnico

15. 8. 2017; 06.00
Avtor: V. M.
Depresija ne izbira žrtev. To je na lastni koži izkusilo 16 letno dekle, ki se je znašlo v oklepu težke bolezni. Na poti na svetlobo ji je pomagala srčna frizerka, ki je poskrbela za neverjetno preobrazbo.

Kayley želi, da najstnica ostane anonimna. foto: Kayley Olsson

Da prebiramo vrstice o srečnem koncu, gredo zasluge srčni frizerki Kayley Olsson, ki je težko zgodbo delila na družabnem omrežju. Za voljo osveščanja, kako pomembno je, da pomagamo in nenazadnje slišimo vse tiste, ki bijejo bitko z depresijo. K slednjemu jo je spodbudila neobičajna izkušnja z najstnico, ki je zakorakala v njen salon, rekoč, naj ji pobrije lase …

Dekle je imelo na glavi brezoblično gmoto las. Umazani rjavi lasje so bili trdno prepleteni s kepami in vozliči, že na prvi pogled je bilo jasno, da že dolgo niso občutili vode in glavnika. Najstničina zgodba je trpka pripoved o hudi depresiji, s katero se je borila več let. Bilo je tako hudo, da se je dekle popolnoma zapustilo. Prenehala je obiskovati šolo, opustila je tudi vsakodnevna opravila, kot je umivanje in česanje.

Kayley je po 13 urah uspelo ustvariti čudovito modno pričesko. foto: Kayley Olsson

A prišel je dan, ko je njeno telo preplavila volja, da se bori - zase in za svoje življenje. Napočil je čas, da se vrne v šolo, a ker so bili njeni lasje v zelo slabem stanju, je pri tem potrebovala pomoč. ''V frizerski salon je stopila rekoč, naj ji pobrijemo lase, saj je popolnoma nevredna truda. Iskreno vam povem, da so mi njene besede strle srce. Naredili smo vse, da je lahko to dekle obdržalo svoje lase,'' je povedala Kayley, ki si je kar 13 ur prizadevala, da bi rešila dekličine lase in ji pričarala pričesko, v kateri bi se zopet počutila lepo. Pa ji je uspelo? O, pa še kako! Dekle je bilo deležno nore preobrazbe in kar je najpomembneje, srčna frizerka ji je povrnila samospoštovanje in ji dala moč, da prične živeti življenje najstnice.

16-letnica je odšla iz salona z nasmehom na obrazu, ki so ga obkrožali navihani svetli kodri. Kayley pa se je tudi počutila izvrstno, saj je nekomu polepšala dan in življenje.

Preberite si še: Test: Ali ste depresivni?

prejšnji članek
45-letna spajsica si želi še več otrok
Svet slavnih
45-letna spajsica si želi še več otrok
naslednji članek
Lepa nemška manekenka zgoraj brez na plaži
Svet slavnih
Lepa nemška manekenka zgoraj brez na plaži