Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Blagodejne sivkine blazinice

16. 9. 2017; 12.01
Avtor: S.E./Zarja
ustvarjamo_sivka_blazine

foto: Shutterstock

Kako doma narediti blazinico, ki nam bo umirila misli?

Sivka, ki v tem času cveti, nas s svojim vonjem sprošča in pomirja. Eterično olje, ki ga pridobivajo iz sivkinih cvetov, je eno najbolj razširjenih in priljubljenih, mi pa imamo srečo, da tudi v naših krajih sivka tako rada raste in cveti kot v Provansi, da lahko naberemo in uporabimo kar sivkine cvetove. Te posušimo, nato pa z njimi napolnimo blazinico, ki si jo na koncu dneva, ko potrebujemo sprostitev, preprosto položimo na oči, umirimo misli in se prepustimo sivkinemu blagodejnemu delovanju.

Potrebujemo:

·        posušene cvetove sivke,

·        lanena semena, pirine ali ajdove luščine,

·        blago,

·        škarje,

·        sukanec,

·        iglo za šivanje.

Izdelava: Iz blaga izrežemo dva pravokotnika želene dolžine in širine, na primer 20 cm x 8 cm (prištejmo še centimeter ali dva kot dodatek za šiv). Pravokotnika zašijemo skupaj, pri čemer na koncu pustimo približno 2 cm široko odprtino. Skozi odprtino blazinico obrnemo na pravo stran in jo napolnimo z mešanico posušenih sivkinih cvetov in pirinih oziroma ajdovih luščin ali lanenih semen. Pri polnjenju si lahko pomagamo z lijem za pretakanje pijač ali s tulcem, ki ga zvijemo kar iz papirja. Odprtino zašijemo.

Nasvet: Blazinica za oči s sivko je odlično darilo za vse, ki veliko časa preživijo pred zaslonom televizije ali računalnika in imajo zaradi tega utrujene oči, pa tudi za tiste, ki trpijo zaradi glavobolov ali nespečnosti.

Namig: Če s sivkinimi cvetovi napolnimo blazinico ali kar nogavico (tiste brez para so za to odlične) in jo obesimo v omaro, bomo tako pregnali molje ter zaščitili volnena in bombažna oblačila.

Preberite tudi: Milan Popović spet nad Severino. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Mali princ George je postal modna ikona
Moda&Lepota
Mali princ George je postal modna ikona
naslednji članek
Slovenski radijski voditelj je neprepoznaven
Svet slavnih
Slovenski radijski voditelj je neprepoznaven