janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

nika urbas Svet24.si

Nika Ambrožič Urbas o tem, kakšna je v resnici

boris-becker_re Svet24.si

Beckerjev diplomatski potni list v bistvu ...

FOTO1 Dojencki Svet24.si

Kradli slovenske otroke in jih prodajali na Zahod?...

Hailey Baldwin-justin bieber-poljub Najstnica.si

Hailey Baldwin in Justin Bieber ujeta med ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

FOTO3 Iris Mulej in Admir Becic Njena.si

Slovenska zvezdnica zaročena!

Opozorilo o hekerju Fabriziu Brambillu je potegavščina!
| V. M.

Opozorilo o hekerju Fabriziu Brambillu je potegavščina!

Ste od prijateljev prejeli opozorilo o hekerju po imenu Fabrizio Brambilla? Sporočila ne pošiljajte dalje, saj tako le širite neresnice …

Foto: profimedia - Verižne potegavščine so zelo pogoste. Pomislite, preden se vključite v verigo širjenja lažnih sporočil.

Morda ste od prijateljev v zadnjih dneh prek facebooka prejeli verižno zasebno sporočilo, ki precej neuko opozarja na nevarnega hekerja in svetuje prejemnikom, naj opozorilo posredujejo vsem Facebook prijateljem. Morda ste sporočilo tudi sami poslali dalje in tako še podaljšali verigo širjenja neresnice, ki pravzaprav prihaja iz tujine.

Foto: Facebook - Ste tudi vi prejeli sledeče sporočilo? Ne pošiljajte ga dalje!

Izmišljotina, ki je preplavila socialna omrežja

Tudi na Slovenskem centru za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT so prejeli več vprašanj na temo omenjenega sporočila. ''Radi bi opozorili vse Facebook uporabnike, da gre za še eno potegavščino ('hoax'). Fabrizio ne predstavlja nobene grožnje za Facebook uporabnike in gre za popolno izmišljotino. Uporabnikom svetujemo, da ne posredujejo naprej tega sporočila, saj le širijo neresnice,'' je za njena.si pojasnila Jasmina Mešić in ob tem dodala, da ni jasno, zakaj nekateri posamezniki sploh začnejo s širjenjem takšnih sporočil in kaj imajo od tega.

Mešićeva pove še, da gre za večkrat videno potegavščino, pri kateri se spreminjajo le imena. V kolikor boste v bodoče še prejeli podobna 'dobronamerna opozorila' a ne boste prepričani v verodostojnost sporočila, na SI-CERT-u svetujejo, da del besedila preverite v spletnem brskalniku. Zelo verjetno vas bo pot pripeljala do tujih medijskih novic, ki opozarjajo, da gre za potegavščino.

Preberite si še: Pozor, lažni slovenski župani na facebooku ponujajo sanjske kredite