Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nabrane gobe porabite v roku 24 ur!

21. 9. 2022; 02.00
Avtor: V. M.
gobe2

foto: arhiv revije Zarja

Ste se tudi vi že odpravili na lov za gobami? Pa ste vedeli, da jih ne smete predolgo puščati v košari?

Naj vas zgolj prijazno opomnimo, da je potrebno sveže nabrane gobe zaužiti v roku 24 ur. Če jih ne nameravate v celoti porabiti, jih ustrezno posušite, konzervirajte ali zamrznite. Nikar pa jih ne puščajte v košari z mislijo, da jih boste pripravili v naslednjih dneh.

Pravilno zamrzovanje gob

Med najbolj priljubljene načine shranjevanja gob sodi zamrzovanje. Zamrznemo sicer lahko večino užitnih gob, ni pa tovrsten način primeren za vse. Priljubljene lisičke denimo izgubijo vso aromo, pa še žilaste postanejo. Zlasti se odsvetuje zamrzovanje ježkov in cigančkov, ki dobijo sila neprijeten vonj in okus.

Preden se lotite zamrzovanja, gobe najprej ustrezno prekuhajte in zatem na hitro ohladite z mrzlo vodo. Če boste shranjevali jurčke in šampinjone, prekuhavanje seveda ni potrebno. Poprej jih le očistite in osušite. Pazite tudi, da boste vrečke dobro zatesnili, saj druga živila v zamrzovalni skrinji zlahka navzamejo značilno aromo.

prejšnji članek
Zvezdnik Reke ljubezni po rojstvu sina povsem spremenjen
Kultura
Zvezdnik Reke ljubezni po rojstvu sina povsem spremenjen
naslednji članek
Jure Košir: Ta noč je bila grozna, zalilo nam je hiše ...
Kulinarika
Jure Košir: Ta noč je bila grozna, zalilo nam je hiše ...